Info

 

2015.07.05_TCK2015Wie is Tourclub Kerkrade?

Tourclub Kerkrade werd opgericht in 1975 door een groepje vrienden die samen fietsten. Sindsdien is de club uitgegroeid tot een vereniging van 40 leden die op zondag ochtend samen een gezellig rondje fietsen in ons mooie Zuid-Limburgse landschap.

Ons seizoen op de weg begint eind maart en wordt eind oktober afgesloten, waarna er een kleinere groep nog in de winter op de MTB in het bos door gaat. Gemiddeld staan er op een zondagochtend 20 man aan de start, en rijden we ongeveer 100km per rit. De gemiddelde snelheid varieert van 30+ km/h bij de vlakkere ritten, tot 25 km/h bij zware bergritten. Uiteraard houden wij altijd rekening met de langzaamste in de groep. Samen uit, samen thuis!

Om de drempel voor de minder getrainde leden laag te houden, worden wij elke rit begeleid door onze chauffeur in onze volgwagen. Hierin hebben wij de beschikking over een dozijn reservewielen, die het oponthoud bij een lekke band tot een minimum beperken. Mocht iemand onherstelbaar materiaalpech krijgen, of gewoon een slechte dag hebben, dan is de volgwagen uiteraard ook hiervoor aanwezig.

Mocht u interesse hebben in onze vereniging, of hebt u een vraag, gebruik dan ons contactformulier!

Met vriendelijke groet,

René Michel, voorzitter Tourclub Kerkrade