Verslag Bos van Ternell

14. Bos van Ternell powered by Nice Nails and More

Tweede nieuwe rit van het seizoen 2017; het Bos van Ternell. En net zoals voor onze ritsponsor, Nice Nails and More, geldt ook voor ons dat er iets “more” is dan alleen het Bos.

Het begint al met de temperatuur van rond de 30 graden en een zonkracht van bijna 9. Desondanks is er nog een paar armstukken te bekennen op de Markt.

17 Man tekenen het bord en vertrekken voor de 144 km met een kleine 2000 hm.

Als eerste klimmetje van de dag bedwingen we in Terziet weer de Kuttingerweg waar de familie overstekende ganzen van een paar weken geleden nu maar besloten heeft om midden op de weg kwartier te maken.
Na het nodige op en af steken we in Lontzen de grens met Duitsland over en slingeren we ons naar Roetgen. Op de beruchte Bundesstrasse naar het Fringshaus (niet te verwisselen met de Himmelsleiter) is het al duidelijk dat we niet alleen gaan zijn in het Eifellandschap.

1
Na het dorpje Konzen slaan we links in en worden we welkom geheten door het bord Hammer. De meeste wielrenners weten nu dat ze een beroep moeten gaan doen op hun 4 compound blokjes. Er worden snelheden gemeten van boven de 80 km/uur.

Na een afdaling in de Eifel betekent het meestal ook dat je direct weer omhoog mag; en in dit geval luistert de klim naar de lieflijke naam; de Widdauer Mauer.

Na al het klimwerk tijd voor cola; heel veel cola. Op de open treinwagon van Railbike des Hautes – Fagnes is het goed vertoeven.

2
Na wederom weer enkele “op en afjes” gaan we nu richting de naamgever van de rit; het Bos van Ternell. Dit bos wordt doormidden gekliefd door een dalende kaarsrechte weg van 11 km lang tot in hartje Eupen. Halverwege staat aan de rechterkant het bord met de tekst: Welcome on the Highway to Hell. Tien tellen later moet je overschakelen op de Evel Knievel modus. Betonplaten met iets aan achterstallig onderhoud vormen het decor voor 5 km lang stuntwerk.

4Vanuit Eupen gaat het weer verder met op en af en brengt ons uiteindelijk op bekend terrein in Henri Chapelle. Nog een korte Coca Cola break om het vochtgehalte aan te vullen gaat het op naar de Ruilverkaveling. Hier worden de laatste restjes energie opgesoupeerd om even later op de Beitel moe maar voldaan af te sprinten.

Tot slot nog een woord van dank aan onze ritsponsor:

Nice Nails and More heeft al meer dan 10 jaar een eigen nagelstudio. Online kunt u via www.NiceNailsandMore.nl of via Whatsapp een afspraak maken. Ook kunt u online terecht in de webshop om uv-gel, acrylpoeder, gellak, uv-lampen en nog veel meer te kopen tegen zeer scherpe prijzen. De producten zijn geschikt om professioneel mee te werken en ook voor de starter hebben ze leuke starterspakketten samengesteld.

3
Neem snel een kijkje en profiteer van 10% korting, met de kortingscode “TCK75”.

 

Reacties zijn gesloten.