Verslag Loofhuttentocht

15. Loofhuttentocht powered by Walter Bulkens

“Een loofhut is een tijdelijke hut die wordt gebouwd onder de blote hemel. Het dak wordt afgedekt met takken of loof, vandaar ook de term loofhut. Het is namelijk essentieel dat door de dakbedekking heen de lucht en ’s avonds de sterren zichtbaar zijn”.

Nu hebben we gisteren tijdens de rit goed opgelet maar helaas geen loofhut gezien. M.a.w. wederom een rit waarvan de naamgeving in het ongewisse blijft.

22 Man tekenen het bord en vertrekken voor in theorie slechts 80 km hetgeen in de praktijk echter 100+ wordt.

5
Via de Senserbachweg (in de volksmond het Vaalserkwartier) draaien we in Vaals Westwaarts en rijden de alom bekende “Strecke” Holset, Vijlen, Mechelen, Partij, Wijlre, Valkenburg.

Na Bunde rijden we parallel aan het Julianakanaal en gaat zoals altijd het tempo dik boven de 30 per uur. Als even later in Berg aan de Maas de brug is afgesloten is het improviseren geblazen. Omleiding “2” biedt uitkomst en via Nattenhoven en Graetheide komen we in Guttecoven wederom op onze route.

Als Vaderdag extraatje maakt TCK haar entree op het Tom Dumoulin Bike Park. We draaien enkele rondjes op de vele mogelijkheden die deze veilige fietsomgeving te bieden heeft.

6
Even later beklimmen we een variant van de Windraak en nemen plaats op het riante terras van Ijsboerderij Coumans alwaar we een uitstekend verzorgd kopje koffie nuttigen en een aardige voorraad cola verteren.

Nu nog Doenrade, Etzenrade, Schinveld en even op de tandjes bijten op de Waubacherweg en rit 15 van 2017 zit er weer op.

Tot slot een nog een woord van dank aan onze ritsponsor:

Walter “Godefroot” Bulkens;
Chauffeur van onze volgbus – Ploegleider in hart en nieren

Reacties zijn gesloten.