Verslag Rondje Waldsee

Met blik op de passerende Tourkaravaan stond er vandaag een korte, vlakke en vooral zeer snelle rit op het programma.

Velen van ons hadden plannen gemaakt om na de rit de Tour te gaan kijken, dus moesten we vroeg thuis zijn.

Stipt 8:30 uur wordt er koers gezet in noordelijke richting en gaat het gas er bij het verlaten van Kerkrade centrum meteen goed op.
Vanwege de werkzaamheden aan de Buitenring wordt de nog altijd onbegaanbare Toeristenweg uit het routeboekje geschrapt en rijden we linea recta naar Gangelt.
We passeren enkele gehuchten waar iedereen nog in bed ligt en dus is er nauwelijks verkeer op de weg. Ook leuk om te vermelden: de 85km van vandaag zijn compleet vrij van verkeerslichten.

2.1
Om 9:50 uur zijn we al in Vlodrop en opent de eigenaar van onze favoriete pauzeplaats speciaal voor ons vandaag zijn deuren iets eerder. Op de teller staat een gemiddelde van 33,7 per uur.

Tijdens de pauze ontvangen we van sponsor Ernst Solutions een nieuwe pomp voor in de bus, aangezien onze Dennis zelf de laatste tijd nogal veel heeft moeten pompen en onze pomp niet bestand was tegen brute krachten.

Een half uurtje later zetten we weer koers naar Kerkrade, maar gaat het door de stevige tegenwind iets minder hard.
Na het passeren van de beruchte bloembakken in Schinveld en het sprintje langs de golfbaan komen we met een gemiddelde van 32 per uur aan in Eygelshoven, het eindpunt van vandaag.

Niet dus…

Afgelopen vrijdag rinkelde bij onze voorzitter de telefoon; RTL nieuws. Of wij zondag naar de Tour gingen kijken. Er zou een item voor het zondagavond nieuws gedraaid moeten worden in Kelmis, het dichtste punt bij de Nederlandse grens.
Die kans laten we uiteraard niet liggen en er wordt een groepje van 10 man gevormd die na de rit meteen koers zetten naar Kelmis.

2.2
We maken kennis met Jeroen Wetzels en zijn cameraman Han en beginnen een uur voordat de reclamecaravaan passeert de opnames. Al gauw krijgen we het aan de stok met een paar lokale politieagenten die hun baan wel erg serieus nemen. Er mag blijkbaar niemand meer over het parcours rijden. “Aber Herr Agent, die Renner kommen doch erst in 3 Stunden?” We worden gesommeerd af te stappen. Als de voorzitter na 10 meter toch weer op de fiets sprint zet de agent de achtervolging in en wordt er naar een “Ausweis” gevraagd. Die ligt natuurlijk thuis. Als er dan gedreigd wordt de fiets in beslag te nemen wordt het minder gezellig.

Nadat blijkt dat een agent die een kruispunt verder staat iets meer gevoel voor humor heeft worden er nog paar shots gedraaid en worden er wat interviews afgenomen.
Al gauw passeert de reclamecaravaan en worden de laatste sfeerbeelden opgeslagen.

Snel duiken we een “Dönerbude” in waar de cola goed smaakt en zelfs de Tour op een groot scherm te zien is.

Jammergenoeg breekt de hemel 10 minuten voor het passeren van de renners volledig open en staan we zeiknat naar het passerende peleton te kijken, alvorens we beginnen aan de 25km terug naar Kerkrade. Na een lekkere douche zit iedereen om 19:30 uur voor de buis!

Volgende week spektakel in de Ardennen in de tweede koninginnerit van het seizoen: 140km en 2.500 hoogtemeters naar Malmedy!

Reacties zijn gesloten.