Verslag Smockelaerstocht

24. Smockelaerstocht

Ook bij TCK begint langzaam de trend van de hedendaagse grote wielerrondes door te druppelen; kortere routes met meer ingebouwd spektakel.
Om nu in 84 km afstand telkens 1.100 hm in te bouwen is misschien iets te veel van het goede.

24

Wederom een waar peloton van 23 man sterk vertrekt om klokslag 08.30 uur vanaf de Markt richting het Heuvelland.
In Eys maken we de eerste hm in de vorm van de Eyserweg die ons in Trintelen brengt.
Via “Wielder” en Mechelen volgt al snel klim twee: de Schweiberg.
Je hebt mooie beklimmingen en minder mooie klimmetjes. Daar waar de Schweiberg nog perfect in de eerste categorie past mag de volgende klim resoluut in categorie twee. Voor een ieder met weinig klimtalent in de genen is de veel te smalle Schilberg te Slenaken een kleine martelgang.

Na de afdaling van Krindaal beklimmen we het Magnebois om even later in Aubel het terras op te zoeken voor de bekende versnaperingen.

Na de pauze zijn zelfs onze grootste koukleumen weer snel op temperatuur.
De Berg La Clouse (ook wel Kosenberg of Cosenberg) nabij Aubel doet denken aan de Eyserbosweg; ook hier zit het venijn ‘m in de staart (18%). Het wegdek van de beklimming is in bijzonder slechte staat en de smalle weg maakt het plaatje helemaal compleet. “Definitely” een categorie twee beklimming.

24-1

Als je nu denkt “genoeg geklommen voor vandaag” dan kom je bedrogen uit. In Sinnich wacht namelijk de Rue de Beusdael gevolgd door de vervelende lange weg naar Gemmenich alwaar we de strijd nog met de Rue de Vaals mogen aangaan. Klaar? Nee hoor; we gaan nog even gezellig de Epenerbaan op en als toetje hebben we ons de Kruisberg te Wahlwiller bewaard.

Volgende week dezelfde streek met slechts 4 klimmetjes; zo kan het ook.

Reacties zijn gesloten.