Verslag Japie Express

34. Japie Express

Onze vraag van afgelopen zondag naar mooi weer werd beantwoord; en hoe! Een naseizoensritje om je vingers bij af te likken.
Dat was meteen te merken aan de opkomst, 20 man, waarvan het merendeel in korte broek.

Japie 1

Ook deze zondag slechts een kort ritje van 85km, al had de oplettende, goed voorbereide renner aan het hoogteprofiel al gezien dat er vandaag gewerkt moest worden.
Via de brug over de bijna geasfalteerde Buitenring verlaten we Kerkrade en rijden we richting ons mooie Mergelland, waar we de rest van de ochtend ook verblijven. Geen uitstapjes over de grens ditmaal.

Het eerste klimmetje krijgen we al in Simpelveld voorgeschoteld; de Bosschenhuizerweg naar het gelijknamige gehucht.
De laagstaande zon aan blauwe hemel zorgen voor spectaculaire uitzichten over ons prachtige stukje Nederland.
De 2e serieuze heuvel van de dag begon in Epen en eindigde in Eperheide. Hier was de herfstvakantie al goed merkbaar; veel toeristen onderweg.

Een prachtige snelle afdaling van de Loorberg brengt ons naar het laatste heuveltje voor de pauze: de Piemert. Hier komen we kopman Michel weer tegen die eerder in de rit was gedemareerd en al aan zijn 2e beklimming van de Piemert was begonnen.

Pauze op een zonovergoten terras in Gulpen bij Herberg de Zwarte Ruiter. Iedereen geniet van zijn drankje en niemand maakt haast om het terras te moeten verlaten.

Japie 2

Toch gaan we verder en beginnen we meteen vanuit Gulpen de 4e heuvel van de dag; de Ingbergracht.
De finale komt in zicht als we afdalen naar een bomvol Valkenburg en we linksaf de Cauberg op draaien.

Van hier uit maken we nog een kort ommetje naar Spaubeek en Hulsberg en passeren om 12:30 uur de streep op de Heerlerbaan.

Het einde nadert….. tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.