Verslag Halembaye

35. Halembaye

Vandaag geen fotoverslag, maar een verslag met een foto.
Vanwege de harde wind was het niet verantwoord om met één hand aan het stuur foto´s te maken.

Voor de 2e keer dit jaar stond een ritje naar de Halembaye op het schema; niks bijzonders, gewoon een rit die graag gereden wordt. Kort maar krachtig, 3 leuke klimmetjes en weinig verkeersopstakels. Lekker doorrijden dus.

Halembaye

Een kleine groep van 6 die-hards vertrekt in droge omstandigheden vanuit Kerkrade….. en dat bleef tot aan de pauze ook zo.
Onderweg kwamen we ondanks het slechte weer enkele groepen collega´s tegen, voor ook TWC Gulpen en de Tourdivisie van TWC Maaslandster. Er waren dus meer clubs die met weer en wind gewoon gaan fietsen!

Op het plateau bij Reijmerstok was goed merkbaar dat we met de neus in de wind reden. Veel snelheid zat er niet in. Met een gemiddelde van slechts 25km/h kwamen we na 2 uurtjes aan in Kanne, waar we ditmaal bij Cafe Kanne en Kruike binnen een tafeltje zochten. Met 6 man en een chauffeur geen probleem.

Razendsnel is iedereen voorzien van drank en met een blik naar buiten had niemand echt zin om weer op te stappen. We waren immers nog droog en buiten brak de hemel open.

Na een half uurtje stapten we weer op en zetten met windkracht 7 in de rug koers naar Kerkrade. Normaalgesproken heerlijk, maar niet met een constante, ijskoude motregen op je snuffert.
Gelukkig duurde het maar één uurtje of we waren al weer in Kerkrade.

Volgende week dan echt de laatste rit met aansluitende koffietafel in Cafe de Wieetsjaf. Tot dan!

Reacties zijn gesloten.