Verslag Openingsrit 2018 – Peninna Kinderdagopvang

02. Seizoensopening 2018 (weekje later)

Na de sneeuw en vorst van vorige week werden we gisteren beloond met Kaiserwetter!

Ruim 30 TCK leden verzamelden na bijna 5 maanden winterstop weer voor een clubritje. Het was nog een beetje fris, maar onder de terrasoverkapping van ons stamcafé was het goed vol te houden.

Onze trouwe volgwagen had er minder zin in vandaag. De lage temperaturen van afgelopen weken zorgen er voor dat hij ondanks opgeladen accu niet wilde starten. Gelukkig was chauffeur Marco van de partij en werd zijn auto volggeladen met tassen en reservewielen.

Omdat er nog al wat te bespreken was vertrokken we enkele minuten later richtig Rolduc voor een groepsfoto bij onze ritsponsor van vandaag.

De gemeente Kerkrade had zowaar de rode loper voor ons uitgelegd.

Kinderdagopvang Peninna opende gisteren haar deuren op een pachtige nieuwe locatie bij Adbij Rolduc en daar moest TCK natuurlijk even bij aanwezig zijn. Een heus welkomscommittee stond ons al op te wachten.

De grote speelplaats voor de kids bleek ruim genoeg voor een groepsfoto met 35 mannen van TCK en de 2 vrouwen achter Peninna.

Er moest echter ook nog gefietst worden, dus al gauw zat iedereen weer op de fiets en werd er koers gezet naar de nieuwe Hamstraat.

De rit leidde ons vanuit de nieuwe Hamstraat naar Avantis en Bocholtz, waar de eerste hoogtemeters van het seizoen werden afgetikt. Via Lemiers en het Vaalserquartier kwamen we na een half uurtje koers in Vaals aan, waar we via een nieuwe route richting België reden. We smullen van heerlijk nieuw asfalt in de afdaling naar Gemmenich en rijden tot aan de spoorbrug bij Moresnet verder op bekend terrein. Wat opviel was dat we niet de enige fietsers op de weg waren. De eerste voorjaarszon zorgde op sommige stukken van de route voor een ware invasie van fietsvrienden.

In Montzen ging het niet zoals gewoonlijk linksaf naar Lontzen, maar rechtdoor terug richting de grens. De volgende 10km verliepen over voor TCK volledig onbekend terrein terug naar Sippenaeken.

Op de pauzeplaats bij Bistro Le Soigneur stonden koffie en vlaai voor ons klaar en kon iedereen wat energie bijtanken na de eerste 45km van het jaar.

Inmiddels was het buiten al bijna 10 graden en dus werden er wat mutsjes en dikke truien opgeborgen voordat we onze weg weer vervolgende. We passeerden Epen, Mechelen, Wittem, Wijlre om in Schin op Geul af te buigen voor een rondje Ransdaal. Door wegwerkzaamheden komt daar nog een rondje bij alvorens we in Klimmen aankomen.

In Welten wordt het een beetje nerveus voorin als we het ziekenhuis naderen en het fietspad langs de John F. Kennedylaan in beeld komt. Een heuse kopgroep van 15 man, maar niemand die op de eerste zondag al zin heeft een in chasse patate.

Op de Heerlerbaan is het lentegevoel echt aanwezig en sluiten we deze mooie seizoensopening af.

Hopelijk zien we vrijdag ook nog een beetje zon tijdens de traditionele goede vrijdag rit naar Banneux. De voorspellingen zijn minder positief. Tot dan!

Reacties zijn gesloten.