Verslag Dieteren – Jan Langen

08. Dieteren

Je hebt van die dagen dat je achteraf beter in bed had kunnen blijven liggen. Vandaag was het zo een dag.

Er stond een nieuw vlak ritje naar het noordoosten op het programma, een trainingsrondje van de wegkapitein en ritsponsor van vandaag: Jan Langen.

Om 8:27 uur was het gezellig droog onder de terrasoverkapping van de Wieëetsjaf en hadden de 4 aanwezigen nog enige hoop dat de rit
door minder dan 5 deelnemers zou worden afgelast. Niet dus.
Binnen 3 minuten staat er 14 enthousiaste TCK leden klaar voor vertrek. Geen goede rit voor onze kledingsponsoren; talloze regenjasjes maken het TCK peleton vandaag vrijwel onherkenbaar. Gelukkig is er nog onze rode bus.

Via het Wormdal verlaten we Kerkrade en rijden we voor de afwisseling rechts langs de NATO AirBase in Teveren. Het lijkt zelfs bijna droog te worden.
In de volgende 20km passseren we onbekende gele plaatsnaambordjes met teksten als Gillrath, Birgden, Hontem, Waldenrath en Pütt.
Bij het uitrijden van dit laatste gehucht nemen we de “Holzweg” die ons door een gigantisch windmolenpark lijdt. De achterste molens zijn deels verstopt in regenwolken die veel vocht verliezen. Hierop besluiten de eerste deelnemers (wijselijk) op hun Garmin de optie “naar huis” uit te proberen en draaien af.
Enkele minuten later worden we getrakteerd op een stevige lading hemelwater en daalt de temperatuur naar 6 graden. Tijd om het gas er op te gooien om een beetje warm te blijven.

In Waldfeucht wordt een voorstel om de kortste weg naar huis te nemen met 12x “ja” beantwoordt en zodoende knippen we de noordelijke lus van 20km en de pauzeplaats uit de route.

Met wind in de rug rijdt een dozijn zeiknatte renners de N274, beter bekend als de “Selfkantbaan”, helemaal uit tot in Schinveld.
Het sprintje langs de golfbaan gaat met ijskoude benen iets minder hard dan normaal, maar er is sowieso geen eer meer te behalen.
In gedachte staat iedereen al onder de douche of ligt hij in warm bad.

Walter: bedankt voor je chauffeursdiensten en het maken van 12 bruikbare foto’s. Er hadden vandaag een hoop mannen graag met je geruild.

Volgende week onder betere omstandigheden wederom naar het noorden. Tot dan!

Reacties zijn gesloten.