Verslag Jumohela – Teranda

10. Jumohela

Velen van ons zullen gisteren na het openen van de rolluiken “moederdag” als mooi excuus gekozen hebben om weer terug naar bed te gaan. Het stond in groot contrast met afgelopen week en was alles behalve aangenaam fietsweer.

Toch verschijnen er 6 man op de Markt en dus gaat de rit gewoon door. “Jumohela”…. een klassieker.

Nog voordat we het centrum van Kerkrade hebben verlaten zijn 6 paar fietsschoenen tot aan de nok gevuld met hemelwater. Onze chauffeur en mechanicien Marco heeft absoluut de beste plaats in de groep vandaag.

Al gauw wordt duidelijk dat het vandaag een non-stop ritje gaat worden. De koffie serveert (schoon)moeder vanmiddag wel. Gelukkig is het stukken warmer dan het regenritje van 2 weken geleden en dus besluiten we de route volledig te rijden. En maar goed ook!

Na de eerste klim van de dag naar Eperheide is het zowaar even helemaal droog. Met nadruk op “even”.
Het middelste deel van de route, tussen Banholt en Berg, was ondanks de regen prachtig te noemen. Smalle, holle, verlaten wegen dwars door de velden, nauwelijks verkeer op de weg. Hier zouden we vaker moeten komen. Een klein foutje in de route stuurt ons een doodlopende weg in en dus moet er even worden gekeerd, met als resultaat een prachtige foto tussen de koeien. Limburg op z´n best.

De pauzeplaats (De Geulhemermolen) laten we links liggen en met blik op de naderende donkere wolken zetten we koers naar het eindpunt van de rit, het bedrijfspand van Teranda op de Beitel.
Dat betekent dat we niet via de bekende kortste weg van Voerendaal (via Welten) naar Kerkrade rijden, maar krijgen we nog een toetje voorgelegd. De Winthagerberg. Op zich geen drama, maar met zeiknatte kleding en koude benen geen pretje.

Op 2 lekke banden na en een paar “bijna” schuivertjes door gladde putdeksels komt iedereen zonder kleerscheuren weer in Kerkrade aan.

Ditmaal stoppen we 25 meter eerder voor een afsluitende foto bij Teranda. Hun prachtige terrasoverkappingen zijn op een dag als deze onmisbaar voor elk buitenmens!

Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.