Verslag Vlakke Wormdal Tocht – JacoSoft-Computers

31. Vlakke Wormdal Tocht

Op de dag dat Kerkrade volledig in het teken van de wielersport staat trekken wij vroeg in de ochtend naar het noorden voor de vlakste rit van het seizoen. Slechts 300 hoogtemeters op amper 100km. Alles om maar op tijd terug te zijn voor de start van de Eurode Omloop.

We verlaten Kerkrade via het snelste stukje parcours van de laatste wedstrijd in de Topcompetitie, de afdaling van de Haanderberg en rijden hier de grens over. De rit werd letterlijk door de grens verdeeld. Tot de pauze in Duitsland, na de pauze in Nederland.

Veel verkeer is er nog niet op de weg in de vroege ochtend dus we rijden rustig parallel aan de Worm door het dorpje Worm. Als je goed inzoomt op de kaart kom je plaatsnamen tegen die je nooit eerder hebt gehoord, amper 10km van huis. Wildnis….. Hofstadt….. Herbach…. Frelenberg.

Fietsen in Duitsland heeft één groot nadeel: de fietspaden. Deze zijn voor een grote groep wielrenners vaak te gevaarlijk…. scherpe bochten, lantaarnpalen, stukjes onverhard, elektrakasten….. Daarom hebben we de rit pasgeleden nog verkend om vers in het geheugen te hebben waar we deze beter kunnen vermijden.

Ondanks deze voorbereidingen rijden we ons vlak voor Oberbruch klem als we een stuk opgebroken weg tegen komen waar alleen het fietspad nog te bereiden is. Na enkele minuten heeft chauffeur en fotograaf Thomas ons weer gevonden en gaat het verder.

Na 90 minuten koers rijden we in Rothenbach weer de grens over en komt De Hoeskamer in zicht. Tijd voor een lekker koffie met slagroom! Met de trofee van zaterdag op tafel genieten we van het heerlijke nazomerse weertje en worden we door kersverse papa Erik nog op wat lekker getrakteerd

Amper 10:45 uur en we draaien weer richting de zon en zetten koers naar huis. Met de wind “vol” op kop wordt er netjes gedraaid in een compact peloton en komt iedereen voor het middaguur in Eygelshoven aan waar de rit haar einde vindt.

Even douchen en dan naar het centrum waar TCK lid Jinn Leffering al bezig is met de warming up.

Met dank aan ritsponsor JacoSoft-Computers uit Kerkrade, specialist voor al uw hard- en software.

Volgende week weer iets heel anders: de gevreesde Drolenval! Tot dan!

Reacties zijn gesloten.