Verslag Kloostertour – Systeembouw van Bun BV

33. Kloostertour

Na een geweldig zomerseizoen deed vandaag de herfst zijn intreden. En hoe. Je zult vandaag maar kermisexploitant zijn of kaartjes hebben voor Castle of Love.

Slechts 4 man hadden vandaag genoeg wilskracht om het warme bed te verruilen voor een paar uur fietsen onder erbarmelijke omstandigheden. Chauffeur, fotograaf en ploegleider Walter vond het jammer om weer huiswaarts te keren en dus werd er gewoon gekoerst.

Er stond een nieuwe, 92km lange tocht langs diverse kloosters op het programma. Nog voor vertrek werd al druk gespeculeerd over mogelijke afkortingen.

Al na 20km het hoogtepunt van deze doorweekte zondagmorgen: onze eigen Almabtrieb in Pesaken, net voorbij Gulpen. De koeien hadden er eveneens weinig zin in vandaag.

De pauze wordt uiteraard overgeslagen en na het passeren van Aubel besluiten we van de route af te wijken en huiswaarts te keren.

Na de drukke zomerperiode is het een verademing om de weg weer voor je alleen te hebben. Veel (wieler)toeristen, wandelaar, motoren en auto’s hebben we vandaag niet gezien.

We rijden dwars door de Voerstreek richting Maastricht en passeren in Withuis weer de grens. Gelukkig ging het vandaag aardig wat kilometers bergop en bleven we dus mooi op temperatuur.

Na 3 uur bereiken we Kerkrade en staat er toch nog 90km op de teller. Tijd voor een warm bad.

Met dank aan Systeembouw van Bun BV voor de sponsoring, uw partner voor plafonds, wanden en vloeren.

Nog 5 ritten en het seizoen zit er al weer op. Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.