Verslag Tour de Hombourg – Garage Pijpers

36. Tour de Hombourg

Het is vandaag 14 Oktober en we zitten al diep in de herfst. Maar het weer is er niet naar, stralende zon ruim 20 graden en 14 paar glad geschoren en met tijgerbalsem ingesmeerde kuiten staan klaar voor een rondje door het mooie heuvelland.

Om 08:32 rijden we weg , iets te laat maar dan heeft iedereen wel de kans gekregen om op tijd te zijn.
Vandaag helaas geen bijrijder in de bus, Michel het was gezellig vorige week. Via Avantis, naar Bocholz en dan naar Vaals.
Bij het oversteken van de grens naar België, draait René af naar huis vanwege andere verplichtingen. Nu ben ik naast chauffeur en soigneur, ook ploegleider en fotograaf en auteur van dit verslag, maar goed dat ik geen andere verplichtingen heb.
Het is beduidend drukker dan de laatste 2 weken op de weg, veel dagjesmensen die nog van deze prachtige herfstdag willen genieten.

Na Moresnet gaat het rechts af naar Blieberg, waar veel mensen op de been zijn. Maar niet op weg naar de kerk deze zondag morgen maar naar het stemlokaal, stemplicht voor de Belgen vandaag.
Het zwaailicht op de bus staat aan om de ongeduldige en gehaaste medeweggebruikers te attenderen op het peloton dat met een stevig tempo richting Hombourg rijdt.
Met dank aan Fren Pijpers van Garage Pijpers, die er al jaren voor zorgt dat onze oude bus in vorm blijft en zodoende probleemloos en betrouwbaar kan worden ingezet als volgwagen.

Bij Aubel wordt de al ingeburgerde wegomlegging gevolgd, om koers te zetten richting Nederlandse grens. Vlak voor de pauze is er werk aan de winkel voor de soigneur.
Een afgelopen ketting dwingt tot stoppen, hopeloos vastgeslagen blijkt, omdat we bijna in Teuven zijn waar we pauze maken gaat de fiets achter in de bus en krijg ik gezelschap.
Ondanks stevig doorrijden achterhalen we het peloton pas bij de pauze plek.

Als ploegleider van vandaag delegeer ik het opnemen van de bestelling aan onze hoofdsponsor, Slagerij Jongen, en zorg zelf voor het opruimen van het afval.

Na de pauze is het nog maar een kort stukje naar huis, maar niet zonder nog eens in actie te moeten komen voor een mechanisch pech gevalletje. Tijdens de beklimming van de Loorberg wordt er een pedaal verloren. Gelukkig geen valpartij, de chauffeur die net gestopt was om zijn rol als fotograaf te vervullen, rent er naartoe en verleent als soigneur assistentie. Het pedaal wordt weer vastgezet en de fiets gaat in de bus. Boven gekomen heeft de rest netjes gewacht en kan de fiets er weer uit en gaat het in gesloten formatie naar huis.

De Eyserbosweg is blijkbaar net iets teveel van het goede voor vandaag. Rechtdoor ipv links af en omhoog, sprintje naar Kerkrade en klaar voor vandaag.
Om precies 12:00 uur gaan we uit elkaar en de bus terug in de stalling, mannen tot volgende week.

Walter

Reacties zijn gesloten.