Verslag Rondje vliegveld – Rutters & Smits

37. Rondje vliegveld

Op de voorlaatste zondagochtend van het seizoen stond er gisteren bij temperaturen net boven het vriespunt een rondje vliegveld op het programma.

In het eerste uurtje waren maar 2 dingen belangrijk:
Zorgen dat je een beetje op temperatuur blijft en dan vooral veel om je heen kijken en van het prachtige uitzicht genieten.

Na een lusje langs het mooiste ziekenhuis van Duitsland voegen 2 langslapers zich in Mechelen bij de groep en zetten 16 man koers richting Maastricht.
Gezien de korte rit en de vroege pauze besluiten we al in Valkenburg te stoppen voor een warme kop koffie. Daar weten we tenminste zeker dat er bij de Amstel Goldrace Experience plaats voor ons is.
Weer op temperatuur en goed gevuld door de traktatie van papa Youri springen we weer op de fiets.

De dikke handschoenen zijn niet meer nodig dus gaat de camera weer van de chauffeur naar het peloton en worden de nodige mooie vergezichten digitaal vereeuwigd.

De gewijzigde verkeerssituatie aan de vliegveldweg zorgt ervoor dat we niet zoals gewoonlijk voor de snelweg rechtsaf slaan, maar een klein ommetje maken via de brandweerkazerne.
Via het tunneltje komen we weer op de route en zien we dat de weg is omgetoverd tot een waar paradijs voor fietsen.
Aan weerskanten van de weg een 2 meter breed fietspad en een zeer smalle strook voor het overige verkeer. Hier is duidelijk te zien voor welk verkeer deze weg is bedoeld. Wij vinden het prachtig!

De laatste 25km van de route brengt ons via Schinnen,Wijnandsrade en Voerendaal weer naar Parkstad.
Voor de afwisseling eens geen finale door Welten, maar een ommetje door Heerlen centrum (zonder verkeerslichten) en de Oliemolenweg als toetje.

Bij Mondo Verde neemt iedereen zijn spullen uit de bus en gaan we uit elkaar.

Met dank aan rit- en hoofdsponsor Rutters & Smits Bouwmaterialen & Tegelhandel B.V.!

Volgende week de seizoensafsluiting, tot dan!

Reacties zijn gesloten.