Verslag Banneux – A New Home Makelaardij

05. Banneux

Goede Vrijdag; natuurlijk de dag van de TCK bedevaartstocht naar Banneux.

Afgelopen zondag verschenen op de Markt alle mogelijke kledingstukken die er maar in de kast te vinden waren; nu vrijwel alleen maar korte broeken en korte mouw.
Wat een bijzonder weertje om richting Banneux te vertrekken.
Nog meer bijzonder is ons chauffeursduo; onze eigen Harley Hain met z’n vrouwtje; decennia lang zelf deel van de groep en nu een en al betrokkenheid om ons veilig in Banneux en weer thuis te krijgen; Toppers!!

Nog een Topper is onze Sjors in het uitstippelen van de mooiste routes; net even anders en veelal mooier; goed geregeld.
In tegenstelling tot de bekende route laten we Val Dieu rechts van ons liggen en rollen via Kelmis, Welkenraedt in “No Time” Limbourg binnen. De bekende kerktoren torent hoog boven alles uit; gelukkig mogen we hem boven alleen laten en houden wij ons lekker aan de oevers van de Vesdre.

Na de nodige weidse landschappen rijden we nu het pittoreske Verviers in; Not!!!!
Ben bang dat dit stadje niet snel in aanmerking voor de UNESCO Werelderfgoedlijst zal komen.

Bij einde Verviers zien we op de borden letters staan die samen het woord Pepinster vormen; teken om hoogtemeters te gaan maken. Via een nieuw stukje klim met ongekend goed Belgisch asfalt zitten we snel in het zonnetje aan de koffie en “Tarte du ris”.

Na de pauze hoeven we een kwartier lang amper te trappen; een fantastische afdaling brengt ons in Trooz aan de voet van iets wat luistert naar de naam Route du Forêt.
Geen lach meer te bekennen maar de uitzichten maken veel goed; als je dan denkt boven te zijn is dat helaas een keer of vier niet helemaal waar; 12 km redelijk afzien.
Na Olne, Herve, Charneux en Aubel komen we weer op “Holland soil”.
Nog enkele bekende maar vervelende klimmetjes en we staan weer op de Beitel.
Met dank aan A New Home Makelaardij, onze ritsponsor van Banneux 2019.
Tot maandag. Dan een van TCK’s Mooiste; “Galibier de Salidons”.

Reacties zijn gesloten.