Verslag Chester Route – Ernst Solutions

08. Chester Route

Terug van even weggeweest de route die z’n naam te danken heeft aan een trouwe TCK viervoeter (RIP).

In TCK seizoen 2019 moet je elke zondag weer wikken en wegen wat aan te trekken; voorjaar, hartje zomer, herfst en zelfs winterse omstandigheden hebben we al mogen beleven.

Na de klim naar Bosschenhuizen is de eerste van de twee echte beproevingen van de dag de 4,5 km lange weg van Hombourg naar Henri Chapelle; genaamd Gulpen.
Boven gaan we rechts alwaar zich direct een nieuwe uitdaging aandient; de Rue de Mémorial Américain; oftewel “Full Speed Ahead”.

Voorbij aan Aubel en Gorhez komen we wederom nieuw Belgisch asfalt bij onze bekende pauzeplaats in Val Dieu. Na de gebruikelijke versnaperingen vervolgen we onze weg langs de oevers van de Berwinne op de route Val Dieu.

Na Mortroux en Dalhem komen we aan in Wezet, oftewel voor onze Waalse lezers in Visé.
Na Moelingen rijden we bij Withuis wederom ons kikkerlandje binnen. Hier zijn we helaas genoodzaakt om tot aan de Geulhemermolen op een iets te smal fietspad met verkeer in beide richtingen onze weg te vervolgen.
Het lijkt een beetje op het ouderwets Atari spel “Asteroids” waar je allerlei voorwerpen moet ontwijken.
Dwars door Valkenburg maken we ons op voor de slotklim; alhoewel klim; de Vrakelbergerweg, beter bekend als de Ruilverkaveling.

Met dank aan Ernst Solutions, onze eigen “Cancellara va Speckhei” en ritsponsor van de Chester Route.

Tot volgende week bij het vlak rondje Dieteren

Reacties zijn gesloten.