Verslag Dieteren – Vifit Sport

09. Dieteren

Bijna standaard op moederdag; een korte snelle rit naar het noorden. Zo dus ook gisteren, de nieuwe rit naar Dieteren. Deze stond ook vorig jaar al op het programma maar viel toen letterlijk in het water.

Nadat iedereen door ritsponsor Vifit Sport is voorzien van de nodige vloeibare suikers steken we de Markt over en passeren we na 5 minuten al de grens naar onze oosterburen. We worden in de bus weer begeleid door chauffeur-fotograaf Thomas die naast het sturen en “schieten” ook voor het nodige entertainment zorgt op de koersradio.

De meesten van ons komen niet vaak in Gilrath, Birgden, Hontem of Frilinghoven, maar je kunt hier een prachtige duurtraining draaien. Nauwelijks verkeerslichten, mooie lange, goed geasfalteerde veldwegen en prachtige windturbines.

Weer terug in eigen land gaan we op zoek naar een pauzeplaats en vinden we deze in Susteren bij Gasterij Huizinga, waar we bijzonder vriendelijk worden ontvangen. De koffie is vers want de machine is nog aan het opstarten. De zon schijnt inmiddels volop en dus nemen we op het terras plaats en hebben we geen haast om weer te vertrekken. Het is immers pas 10:30 uur en we hebben nog maar 30km te gaan.

We stappen op en draaien een beetje door midden Limburg, waar we bij het verlaten van het volgende dorp zien waar deze rit haar naam aan dankt; Dieteren. Bij Tüddern gaat het gas er even flink op en gaat de groep op een lintje. Ideaal als warming-up voor het toetje en hoogste punt van de dag in Hillensberg; maarliefst 56 hoogtemeters.

Vlak voor Schinveld verheugen we ons op de passage van de nieuwe fly-over, al is de vreugde van korte duur als blijkt dat 100 meter verderop de doorgaande weg in Schinveld opengebroken is. Enkelen van ons waren goed geïnformeerd en bleven rechts van de weg, waardoor de groep in Schinveld compleet uit elkaar slaat. Vlak voor de sprint bij de zandgroeve is iedereen weer bij elkaar en naderen we het eindpunt van de rit. In het “gat van Waubach” gaat een treintje er hard van door, jammergenoeg ontbreekt het aan parcourskennis en worden de beentjes net te vroeg stilgehouden voor een nieuwe KOM.

In Egelzer is het amper 12:00 uur en zijn we allemaal op tijd bij de mam. Nogmaals dank aan ritsponsor Vifit Sport voor de mooie, genereuze sponsoring in natura. Volgende week serieus klimwerk in de Eifel op weg naar Simonskal.

Tot dan!

Reacties zijn gesloten.