Verslag Simonskall – Squared Table Kerkrade

10. Simonskall

Over het aantal inwoners van dit plaatsje hebben we het vorig jaar al gehad, dus gaan we niet in herhaling treden.
De rit is echter dermate mooi dat we deze het liefste elk jaar rijden. De rit achterstevoren rijden zorgde gisteren wel voor de nodige afwisseling.

De eerste meters richting de grens in Gemmenich zijn niet noemenswaardig.
Het wordt pas interessant als een groepje bierdrinkers ons passeert en wij aardig in de pedalen moeten om te kunnen volgen. Gelukkig rijden we niet dezelfde route en nemen we kort na het passeren van (het prachtige Tourdorp) Kelmis afscheid van de mannen van het Brand cycling team.

Een vochtige warm weertje zorgt voor mooie vergezichten in de Eifel.
We naderen Roetgen en langzaam begin het echte klimwerk, ondanks dat er toch al ruim 600 meter op de teller staan.
Nadat we de zendmast zijn gepasseerd en het dorp hebben verlaten begint het hoogtepunt van de dag: een 3km lang deel van de Bundesstrasse B258, ookwel de Himmelsleiter genoemd. Het is nagenoeg windstil en nog niet al te warm, dus sneuvelen hier alle TCK records.

Op bijna 600 meter boven de zeespiegel, waar 14 dagen geleden nog sneeuw lag, draaien we linksaf richting de pauzeplaats.
De laatste meters zijn heerlijk en gaan in een rap tempo, al was een droog wegdek nog mooier geweest.

De dames van de Talschenke kennen ons inmiddels en zoals altijd nemen we plaats op het schitterende overdekte terras van het enige gebouw met een kassa en personeel in het dorp. Ondanks dat het goed vertoeven is moeten we toch weer aan de bak. En stevig.

Na amper 25 meter gaat het linksaf en dan beginnen we aan de 2,8km lange Simonskallerweg. Haarspeldbochten, prachtig wegdek en nauwelijks verkeer. De 156 hoogtemeters direct na de pauze worden niet door iedereen gewaardeerd, maar de mooie omgeving compenseert dat ruimschoots.

Boven aangekomen kijken we uit naar een geel bordje met daarop “Zweifall”, het volgende dorpje op de route.
Waarom? De 6km lange afdaling over asfalt dat hier vorig jaar nog niet lag is heerlijk! Volle bak dalen op de 11er kan meer pijn doen dan bergop rijden!

Na Stolberg en haar talloze verkeerslichten bereiken we weer Nederlandse bodem.

Bedankt Squared Tabel Kerkrade voor het sponsoren van deze rit. Squared Table Kerkrade, het sociale netwerk van Kerkrade, klein geworden door groot te doen.

Komend weekend zijn we met 16 man in Luxemburg voor de Grand Fondo Frank Schleck en worden jullie verwend met 3 verslagen.
Tot dan!

Reacties zijn gesloten.