Verslag Luxemburg dag 1 – Fysiotherapie Schambergen-Mauer

11. Luxemburg dag 1 – warming up

Vrijdagmorgen reizen 16 TCK mannen af naar Luxemburg voor een weekendje fietsen met als hoogtepunt de Schleck Gran Fondo op zaterdag.

De heenreis is al niet mis, zeker als je met een 25 jaar oude bus door de Ardennen heen moet die nauwelijks meer 50pk op de weg brengt. Toch komt iedereen goed aan en maken we ons rond het middaguur op voor een “opwarmrondje” van 60km.
Later meer hierover….

Amper vertrokken of de eerste beklimming is al begonnen. Ook komen we er snel achter dat alle winterkleding beter in Kerkrade had kunnen blijven.
De omgeving is prachtig; beetje vergelijkbaar met de Vogezen, al is het wegdek hier vele malen beter.
Ze kennen hier alleen wel maar 2 maximumsnelheden: 50 of 100. Van een fietspad hebben ze ook nog nooit gehoord, dus rijden we delen van de route in een TCK treintje.

Na 1,5 uur koers gaan we op zoek naar een pauzeplaats, al is dat nog niet zo makkelijk. We passeren enkele dorpjes aan de Mosel die uitgestorven lijken.
Het hoogtepunt is een stukje afdaling van ruim een kilometer lang, kaarsrecht naar beneden a 13%. Heerlijk!
Niet veel later volgt er echter een 4km lange klim die alles behalve “een loper” is en moeten we serieus aan de bak.
Op de top zetten we de bus toch maar aan de kant en tovert Tim een zak Platsen van de beroemde bakkerij in Maastricht te voorschijn; die zijn binnen enkele minuten allemaal verdwenen.

Nog 5km bergaf en het hotel in Trassem komt in zicht.

Na een korte douche stappen we allemaal in de auto om ons startnummer af te halen en maken enkelen van ons zelfs kennis met de broertjes.
De tijdplanning voor morgen wordt uitgezet en we kunnen aan tafel.

Na een heerlijk 4-gangen menu in Hotel St. Erasmus maken we ons klaar voor de dag naar morgen en gaat het licht al vroeg uit.

Thom Schambergen van Fysiotherapie Schambergen-Mauer: een massagetafel was niet verkeerd geweest vanavond. Bedankt voor de ritsponsoring!

Morgen het verslag van de Schleck Gran Fondo!

Reacties zijn gesloten.