Verslag Luxemburg dag 3 – Cesar IT Consulting

13. Luxemburg dag 3 – “cooling down”

Wat doe je de dag na een Gran Fondo van 159km? Ieder normaal mens zou met de benen hoog op de bank gaan liggen en de Giro-etappe en/of F1 grand prix kijken. We waren echter in Luxemburg en de weersomstandigheden waren te mooi om niet te gaan fietsen. Er was tevens nog een rondje van 65km uitgezet met wederom 1000 hoogtemeters.

Na een nog steviger ontbijt als de dag ervoor zijn alle reserves weer op pijl en hebben 8 mannen zich weten te motiveren om op de fiets te stappen.

De rit van gisteren gaat de boeken in als één van de mooiste, dan wel niet dé mooiste zondagse TCK rit ook. Tevens ook meteen de korste.

Precies 50 meter na vertrek vanuit het hotel beginnen we aan de eerste klim van maar liefst 6km lang. Prachtige wegen, subliem asfalt en wonderschone uitzichten. Nauwelijks verkeer op de weg en prachtig zomerweer.

Na amper 30km besluiten we de fietsen langs de oever van de Saar aan de kant te zetten voor een kop koffie. Helaas niet met wonderschoon uitzicht aan de waterkant, want het lokale café is kort voor 10 uur nog dicht. De ijssalon in het centrum heeft z’n deuren vreemd genoeg wel al geopend en er staan 4 man personeel klaar om ons van de nodige nattigheid te voorzien.

De volgende 35km zijn nog mooier….. geniet van de bijgevoegde foto’s. Dit gebied is voor elke fietser een aanrader, amper 200km van huis.

Afsluitend nog een woordje van dank aan chauffeur/teamcaptain/coach Walter, die het hele weekend voor ons klaar stond! Tim: bedankt voor het perfect organiseren van dit weekend, het uitzetten en verkennen van de routes. Ook een dankjewel aan het personeel van Hotel St.Erasmus, waar niks te veel was en alles kon.

Samengevat: Bijna 300km op de fiets, ruim 4.200 hoogtemeters, zonder een druppel regen, lekke band of valpartij. Absoluut voor herhaling vatbaar.

Last but not least een woord van dank aan de ritsponsor van dit verslag: Cesar IT Consulting.

Geniet van de foto’s en tot dan!

Reacties zijn gesloten.