Verslag Kloostertour – Toma Cycles

14. Kloostertour

Een zwarte zondag in de TCK geschiedenis…
Na 20 jaar trouwe dienst hebben we na een zwaar weekend in Luxemburg afscheid moeten nemen van onze rode vierwieler met ster op de motorkap. Niet omdat hij te oud is en ons tempo niet meer kan volgen, integendeel zelfs. Alleen bevatte de gebrekenlijst van de APK keuring net iets te veel kleinigheidjes. We gaan dus op zoek naar een vervangende bus en hopen dat onze oude Mercedes nog ergens op deze planeet een laatste leven gaat krijgen.

Na een kleine wisseling in het rittenschema was deze week de Kloostertour aan de beurt.
In 2018 werd deze voor het eerst verreden, zij het met slechts 4 deelnemers vanwege baggere weersomstandigheden. Gisteren was dat net even iets anders, al hadden we graag een regenbuitje gehad onderweg.

Er vertrekken 10 man, zonder bus, vanaf de Markt richting de Voerstreek. Het is in de ochtend al ruim 20 graden en nadat we de spoorbrug op de Locht gepasseerd zijn wordt het eerste bidonnetje al aan de mond genomen. Na de eerste klim in Bosschenhuizen weten we het zeker: het wordt bloedje heet vandaag.

In Trintelen passeren we een grote groep wandelaars die met volgwagen én motards onderweg zijn; daar worden zelfs wij nog een beetje jaloers op.

Als we in Gulpen langs het zwembad rijden arriveren hier al de eerste daggasten voor het buitenbad: ook niet slecht. Vanaf hier gaat het 15km langzaam bergop tot het hoogste punt van de route in Hagelstein wordt bereikt.

Na een korte afdaling volgt een heuse klim van de 4e categorie, Cote du Fort d’Aubin.
Bij inmiddels 25 graden komen we op de 2,66km lange klim met 112 hoogtemeters flink aan het zweten.
Je zult maar de avond ervoor tot ver na middernacht in Kerkrade met je pilsje in de feesttent hebben gestaan….

Na de wonderschone slingerende afdaling naar La Heydt zijn we weer iets afgekoeld en zetten we koers naar de prachtige binnenplaats van Café Blanckthys in ‘s-Gravenvoeren.
De zonaanbidders nemen plaats midden op het terras, de andere groep zoekt liever wat schaduw op. De cola smaakt aan beide kanten even lekker!

Op weg naar huis rijden ons tussen Mesch en St. Geertruid talloze groepen fietsers van de inmiddels landelijk bekende Equipe Ventoux tegemoet. Daarbij ook Bert Toma, al jaren lang trouwe begeleider en materiaalleverancier van dit geweldige initiatief.  Heel toevallig is Toma Cycles vandaag ook onze ritsponsor. Bedankt!

Op weg naar het Bruisterbosch mogen we nog even genieten van kilometers lang nieuw asfalt met prachtige vergezichten aan elke kant van de weg.

We naderen Valkenburg en meteen wordt het weer een stuk drukker op de weg. Hoogste tijd om naar huis te gaan en met de benen omhoog in de tuin te gaan liggen.

Tot volgende week, hopelijk iets minder warm en met een nieuwe volgwagen!

Reacties zijn gesloten.