Verslag Waterval – Bemelmans optiek

15. Waterval

Wederom een wijziging in het rittenschema. Goed ingelichte bronnen vertelden ons Banholt dit weekend niet aan te doen vanwege festiviteiten in die buurt. Dus reden we afgelopen maandag de Watervalrit. Nee, er viel geen druppel regen, de naamgever van die rit is het gelijknamige gehucht nabij Meerssen. Geen grote groep deze week maar dat is elk jaar zo met Pinksteren. Diverse activiteiten, festivals en korte vakanties zorgen voor veel afwezigen.

Na een weekje zonder bus werden we ditmaal begeleid door Walter in een prachtige witte Sprinter. Met dank aan onze hoofdsponsor Slagerij Jongen! Toch een fijn gevoel als je weet dat er reservemateriaal beschikbaar is en je niet met volgepropte achterzakken moet rondrijden.

Na een beetje op en neer passeren we na 40km Geulhem en verwacht de een of de ander dat we daar al gaan pauzeren.
Niet dus….. koffie en cola pas na de passage van Waterval.

En zo zitten we een half uur later op het prachtige terras van Brasserie Bie Oss in Schimmert. De dames daar waren zo vriendelijk om ons al half uur voor openingstijd van de nodige drankjes te voorzien.
Zelfs het vullen van onze bidons met ijswater werd aangeboden. Ongekend!

Na de pauze en een groepsfoto voor de sociale media hebben we nog 30km voor de boeg tot in Kerkrade.
Er moet nog een keer stevig worden geklommen vanuit Winthagen naar Colmont: het beroemde dorpje met “het gootje”.

Wederom een mooie rit zonder lekke banden of ander oponthoud. Met dank aan ritsponsor Bemelmans optiek; hét adres voor brillen en contactlezen in Kerkrade centrum. “De beste zorg voor uw ogen”.

Volgende week dan eindelijk de nieuwe rit naar Banholt?

Tot dan!

Reacties zijn gesloten.