Verslag Chevremont – Chevremont – Slagerij Jongen

17. Chevremont – Chevremont

Na jaren van afwezigheid is met dank aan Slagerij Jongen de rit van vandaag, naar het gelijknamige gehucht Chevremont aan de Vesder, weer in het rittenboekje terug te vinden.

Om klokslag 8:00 vertrekken we met een groep van 14 man, traditie getrouw richting het Kerkraadse Chevremont alvorens we koers zetten naar het gelijknamige gehucht aan de Vesder.

Voor dat we Chevremont hebben verlaten treed het noodlot bij een van onze mannen toe … “Mechanische pech” en moet hij nood gedwongen afbuigen. De rest vervolgt de route en gaat via Avantis, Nijswiller naar Epen waar de eerste hoogtemeters voor vandaag worden afgelegd. De Epenerberg richting Eperheide waar we bovenop doorsteken naar Teuven. Via de Rue de Rémersdael zetten we koers langs Hombourg richting Henri-Chapelle.

Nabij Herve buigen aantal mannen af om tijdig thuis te zijn … Vervolgens zet het peloton “koers” richting Fléron over de N621 en werd het gezien als een autobaan! In Fléron stuiten we op de lokale kermis en moeten we noodgedwongen de lokale omleiding volgen. Vanuit Romsée dalen we naar Chaudfontaine en volgen we Vesder om zo doende aan te komen in Chevremont. Op 500 meter van het toetje van de dag is het tijd voor pauze! We nemen plaats op het zon overgoten terras en genieten van de rust.

De bidons worden gevuld, helmpjes op het is “hammertime”, er moet worden geklommen, Côte de Vaux-Sous-Chevremont, een stevigere kuitenbijter dan de Toupsberg in Chevremont. Niet al het materiaal is bestand tegen dit geweld! Boven aangekomen in Romsée gaan we richting Blegny waar we nu eens de “heerlijke” koffie van de Blegny mine links van ons laten liggen en doorrijden via Dalhem richting Val-Dieu. Na maanden van omleidingen en half geasfalteerde wegen is het nu eindelijk zo ver … De weg van Val-Dieu naar Aubel is gereed, genieten geblazen!

De warmte begint nu ook zijn tol te eisen en het wordt stiller en stiller in het peloton. Vanuit Aubel zetten we koers naar De Planck waarbij eerst de Côte de Hagelstein moet wordt beklommen. Boven op wordt nog kort een extra pauze ingelast. Alvorens we de laatste kilometers afwerken via Gulpen, Eys, Simpelveld en uiteindelijk aankomen op de Beitel.

Na deze heerlijke rit waar de nodige calorieën zijn verbrand kan met het tropische weer van de komende week de barbecue aan. Natuurlijk met lekker stukjes vlees en salades van Slagerij Jongen!

Reacties zijn gesloten.