Verslag Hölle im Hürtgenwald – D&D Verhuur

22. Hölle im Hürtgenwald

Eigenlijk is de naam van de rit van gisteren al voldoende. Een echte hel!

Interim-chauffeur Nöel rijdt om 7:50 uur de markt op en er is geen mens te bekennen. Zelfs geen verwaalde café-bezoeker, frühshopper of hondebezitter.

Het is alles behalve droog, maar gelukkig wel al 15 graden.
Volgens het reglement wordt een rit met minder dan 5 deelnemers afgelast en rijdt er geen bus mee. Na afwegen van alle opties en het raadplegen van diverse weer-apps verschijnen om 8:31 uur nummero 5 op de Markt aan en beslissen we toch te gaan rijden. De app van Weerplaza zegt dat het in de Eifel na 9 uur vrijwel de hele ochtend droog is.

Via Alsdorf en het vliegveld van Merzbruck komen we al spoedig aan de rand van de Eifel en liggen er een paar stevige klimmetjes op de route. Na 2 uur koers en 56km op de teller is het nog geen minuut droog geweest.
Het bijgevoegde fotomateriaal behoeft verder geen toelichting….

Met 66km afgelegd draaien we met onze tweewielers de parkeerplaats van de “Biker Ranch” op en nemen daar aanvankelijk buiten overdekt een plaatsje in. Je hoeft geen kei in liplezen te zijn om de reacties van de aanwezige ontbijtgasten te kunnen lezen. “Die sind bekloppt” Na 2 minuten houden we het voor gezien en besluiten we toch maar binnen plaats te nemen. Er worden naast cola, thee en koffie ook de nodige broodjes besteld voor de lange tocht naar huis.

Zeiknat weer naar buiten, van 20 naar gevoelde 2 graden….  Als dan ook nog 1 van de 5 fietsen een lekke band blijkt te hebben is de motivatie helemaal ver te zoeken.

Toch zitten we weer op de fiets en na enkele minuten slaat het noodlot toe. In een scherpe bocht in een afdaling ligt zoveel rommel op de weg dat er geen grip meer is en gaat de eerste man onderuit. De tweede en derde kunnen helaas niet meer veel doen en zo ligt er 60% van het peloton op de grond.
Dat is dan ook helaas meteen het mentale eindpunt van de rit, hemelsbreed 50km van huis.
Schade: een gebroken sleutelbeen, een paar diepe snijwonden en heel veel blauwe plekken.
Na het spoelen en verbinden van de wonden rijdt de bus met de 2 ergste slachtoffers naar Heerlen en vervolgen de overige 3 hun barre tocht naar huis.

Beterschap heren!

Met dank aan ritsponsor D&D Verhuur, de specialist in wegafzettingen voor wielerkoersen!

Reacties zijn gesloten.