Verslag Roer & Maas – Grubbe / Loorberg / Camerig – Grieks Restaurant Kouros

 23. Roer & Maas – Grubbe / Loorberg / Camerig
Als je op de zaterdagavond in het rittenboekje kijkt en ziet dat de rit van de sportieve groep op zondag “Roer en Maas“ heet, weet je genoeg… “vlak ritje” morgen! Het vlakke rondje richting Posterholt en Herten nodigt namelijk uit om flink tempo te rijden.

Zonder bus steekt de groep de Markt over in Kerkrade, waar ook de ritsponsor van vandaag is gelegen Grieks Restaurant Kouros. Vanuit Kerkrade wordt koers gezet richting Eygelshoven, vanwaar het ook meteen hard gaat in richting Selfkant. We denderen door dorpen als Gangelt, Hastenrath en Kleinwehrhagen en al snel zijn we weer op Nederlandse bodem waar de TCK TGV door raast richting Posterholt. Aan de Rijksweg net onder Roermond maken we ons bekend lusje in Herten. Wetende dat het ons welbekende Cafe Kanters aan de Maaskade om 10:00h open gaat, komen we om bijna om klok slag 10:00 op de pauzeplaats aan. Na een vriendelijke begroeting staan de Koffies en Cola’s snel op tafel. Een enkeling maakt nog een “vakantiefoto“ met de boten op de achtergrond voor thuis.

Al spoedig denderen we door langs de Rijksweg richting Echt, waar wij de Brug over het kanaal oversteken en onze weg langs de maasdorpjes vervolgen tot aan Stein.
Vanaf daar gaat het via Beek, Spaubeek, Nuth en Voerendaal in de richting van Heerlen waar de groep op de Heerlerbaan uit elkaar gaat. Eenmaal thuis hebben de meeste mannen, op een enkele die nog moet doortrainen 120km met een gemiddelde van 30+ km/h op de teller.

In tegenstelling tot de sportieve groep was het voor de TCK Masters klimmen geblazen. Na de alom bekende Rondje Sjinkie aanloop is het in Valkenburg de Sibbergrubbe die als opwarmer het eerst op het menu staat.

Een ieder van ons weet dat de Loorberg en Camerig nog volgen en houdt daar toch enigszins reserve voor. Deze twee Limburgse Heuvel Kanjers zijn echter niet de tegenstander van de dag. Dat is het stuk van Cadier en Keer tot aan Hoogcruts; op en af is het devies. Borden met 15% in Eckelrade ziet het merendeel van ons voor het eerst.

Even later zijn we op de Loorberg niet alleen; het is druk in het Limburgse Heuvelland. Nu nog de Camerig via de lange route en het is tijd voor koffie op het terras van Lodge 7. Even later staan we weer op de Locht en zijn we 1000 hoogtemeters rijker.

Dit verslag wordt gesponsord door Grieks Restaurant Kouros, een echte aanrader voor een heerlijke Griekse schotel. Bedankt en tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.