Verslag Rondje Stevensweert – Verviers – Café ’t Trefpunt

24. Rondje Stevensweert – Verviers

Een ongekende grote opkomst bij de Masters afgelopen zondag. De Masters vertrekken voor de enige rit in het TCK rittenbestand waar de naamgever nooit bereikt wordt.

Net voor Ohé en Laak buigen we rechtsaf en zodoende zullen we nooit het bordje “Welkom in Stevensweert” zien. Via een “wind in de rug aanloop” schiet het lekker op door de gehuchten waar menigeen van ons Parkstadlui nog nooit van gehoord heeft. Aangezien het draaien en keren op de vierkante meter is, is het opletten geblazen voor een ieder.

 Na de goed verzorgde pauze tussen de schapen in Illikhoven wordt alles anders.
De wind blaast eerst nog van de zijkant maar op de beruchte Selfkant krijgen we hem recht in de bakkes. Afzien geblazen voor zowel de mannen op kop als degene aan het elastiek. Nu nog de “Strade Bianchi” van de Toeristenweg en we staan weer in Parkstad.

Tot slot nog van onze trouwste supporter; zijn laatste “Grusje wa”

Voor de sportieve groep stond afgelopen weekend voor de tweede keer in de TCK-historie de rit door het schilderachtige Verviers op de rol. Met een select gezelschap wordt koers gezet richting Simpelveld en Vijlen. Vanwege een geniepig windje en de nodige kleine klimmetjes begint het in de groep een beetje te piepen en kraken.

Na een heuvelachtige start van de rit volgt een lopend stuk door het dal van de Vesder. Met een lang lint bereiken we Verviers waarna we het dal verlaten via de pittige klim met de naam Rue d’Andrimont. Bovenop de klim wacht ons een nieuwe pauzeplek (Histoire de Families) waar we met volle teugen kunnen genieten van koffie, cola, cappuccino (met slagroom) en zelfs een party mix zoutjes! Met genoegen stappen we weer op onze fietsen, hoewel er ook wat gemord wordt over het slechte asfalt van onze zuiderburen.

Met een aangename rugwind en weinig hoogtemeters gaat het gas er na de pauze flink op. Voor we het weten worden we in Zuid-Limburg door onder andere scooters, wandelaars en dagjesmensen onthaald.

Via een ommetje bereiken we ritsponsor Café ’t Trefpunt waar we op het terras een frisse cola kunnen nuttigen.

Reacties zijn gesloten.