Verslag Rotttocht / Adsteeg – Fixed Gear Coffee

26. Rotttocht – Adsteeg

Vandaag regende het zonnestralen met tropische temperaturen, echter lieten de mannen van TCK zich niet kennen en gingen met volle bidons op pad.

Voor de “Masters” stond de niet al te zware rit, Adsteeg, op het programma. Al snel stonden de aanwezige leden stil met “panne onderweg” een lekke band bij een van de heren. Helaas deze keer geen bus voor een reserve wiel. Nu zijn het de ervaren leden die snel een binnenbandje weten te verwisselen zodat we weer snel op pad zijn.

Gelukkig was het vandaag geen straf om even stil te staan en te genieten van het Limburgse landschap. Namelijk na het passeren van de 40 kilometergrens moesten we weer noodgedwongen stoppen voor het verwisselen van een lekke binnenband. Gezien de warmte verheugde meerdere leden zich al op de pauze in Valkenburg bij het oergezellige Fixed Gear Coffee “Home”. Waar de nodige colaatjes werden genuttigd en niet te vergeten de overheerlijke koffie.

Aansluitend zijn we via een ommetje over Schin op Geul, Wijlre en Wittem in Simpelveld aangekomen voor de afsluiter van de dag. De Hulst!, waarna richting Kerkrade werd gekoerst waar de groep is ontbonden.

De “Elite” hadden vandaag een ook niet een al te zware rit op het programma de Rotttocht. Niet alleen al de drie “T”s in de naam, maar ook de drie “knipjes: Fromberg, De Groenendalsbergweg en Boombergweg.

Onderweg kwamen we de nodige wielertoeristen tegen maar ook de nodige wegafzettingen, waardoor we in Wijlre noodgedwongen niet de “afkorting” over de Gulpenerweg langs de Brand brouwerij konden nemen. Na het ommetje over de Rijksweg slaan we bij Gulpen linksaf langs de Pannenkoekenmolen en zetten we via de kleinere wegen koers richting Bemelen. Via de Rasberg komen we terug in Berg en Terblijt en worden de mannen al nerveus, ze ruiken namelijk al de koffie. Helaas nemen we voor hen niet de kortste weg richting de pauze plaats Fixed Gear Coffee aan de voet van de Cauberg. Maar maken we eerst nog een ommetje via Vilt/Sibbe om zo de Daalhemerweg af te dalen.

Hier worden de nodige cappuccino’s, espresso en americano’s besteld! Natuurlijk ook de nodige cola om de dorst te lessen met dit warme weer. Na het genieten van de bak koffie en de goede sfeer in het “koffie huis” zetten we toch weer de heerlijk bezweten “pot” op de “kop” om onze weg te vervolgen.

Dit kan natuurlijk niet om alvorens vertrek nog een foto te nemen van de twee sponsoren van vandaag! Brian Megens namens Fixed Gear Coffee voor de ritsponsoring en Dennis Ernesto voor het trakteren op een lekkere bak koffie!

Via de Sibbergrubbe komen we weer op de route terecht waar we richting de naamgever van de rit gaan. Het pittoreske dorpje Rott nabij de Camerig waar we via de kleine smalle wegen weer in Vijlen op de grote weg komen. Nog even een kleine sprint naar Baneheide en een “sightseeing” door Bocholtz, waarna onze wegen voor dit weekend scheiden…

Op zoek naar een heerlijke kop koffie in een geweldige ambiance? Dan is Fixed Gear Coffee aan de voet van de Cauberg, een echte aanrader. Bedankt en tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.