Verslag Galibier de Salidons – St. Remy


30. Galibier de Salidons – St. Remy

Voor de mooiweerfietsers onder ons was het gisteren een dag om vingers bij af te likken. Wie verwacht nu nog midden september z’n lekker zonnetje…

Het was dan ook gezellig druk op de markt en de wegen in het heuvelland, dit kwam mede door de Mergelheuvelland 2-Daagse (MH2D).

Vandaag stond voor de masters de rit Galibier de Salidons op het programma. Een mooie rit richting onze zuiderburen. Via Eys en Partij zetten we koers richting Slenaken waar langs de wegen langs de grens volgen tot aan Withuizen.

Vanaf hier steken we de grens over en gaan via Visé en Dalhem, waar we door een colonne Ferrari ’s met knetter uitlaten voorbij werden gereden, richting het prachtige klooster Val Dieu waar we plaats namen op het terras. Ook de mannen van de elite begroeten we tijdens de pauze en moeten zelfs bijspringen zodat de bestelling kan worden opgenomen.

Na de pauze gaan we richting Teuven en Vijlen wat niet de gemakkelijkste weg naar Kerkrade blijkt te zijn.

Voor de elite was het vandaag eens andere gesneden koek. Geen welbekende route uit het grote TCK-rittenboek. Maar een parcours wat deels over bekende maar ook onbekende paden ging.

Vanuit Kerkrade werd koers gezet richting Valkenburg over de bekende wegen. Voor we het stadscentrum van Valkenburg in rijden, slaan we voor het Parkhotel Valkenburg linksaf de Sibbegrubbe op. Waar we bovenop een rondje Gasthuis – Bemelen – Gasthuis maken via de Groeve ’t Rooth, ook wel bekend als de alternatieve Bemelerberg.

Vervolgens komen we via Cadier en Keer, Eckelrade en Sint Geertruid langs de drukte van de MH2D. Gelukkig konden we de route vervolgen zonder problemen en konden ook de elite de grens bij Withuizen passeren.

De elite gaan niet zoals de masters via Richelle en Dalhem naar Val Dieu, maar slaan halverwege de beklimming af naar St. Remy de naamgever van de rit. Vervolgens komen ook wij via Blegny – Julémont aan bij de pauzeplaats.

Na de pauze moet al snel weer worden geklommen richting Aubel waarna het grote werk van vandaag erop zit. Helaas, door weg werkzaamheden in Simpelveld kon de bus niet over de Rolduckerweg. Aan de aanwezige aspirant leden werd de keuze voor gelegd, de nieuwe of oude Huls … dan nog even af sprinten!

Eenmaal aangekomen in Kerkrade zijn we allemaal voldaan en kunnen we genieten van de prachtige zondag!
Op zoek naar een hotel in het heuvelland dat goed uitgerust is met zaken die van belang zijn voor wielrenners, dan is Parkhotel Valkenburg de juiste keuze. En mocht je keer een andere route willen rijden dan de standaard “Amstel Goldrace”, op onze website zijn al onze ritten als gpx-file te downloaden.

Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.