Verslag Neue Brücken Tour

 31. Neue Brücken Tour

De weersvoorspellingen voor vandaag waren niet al te best en dat is vlak voor 8.30 uur te merken; druppelsgewijs staan uiteindelijk 7 man klaar voor vertrek. Met een mix van Elite en Masters wordt al gauw besloten om gezamenlijk te rijden. De naam ‘Neue Brücken’ spreekt toch iets meer tot de verbeelding. De keuze is dan ook snel gemaakt. Een paar drukken op de knop en de bus heeft de eerder geplande route omgezet in de “neue” route.

Met een forse meewind en droog weer is het eerste deel van de rit zowaar een genot. Dit blijkt ook uit de vele gesprekken die achterin de groep door de Masters worden uitgewisseld. De enige ‘obstakels’ zijn de talloze afgewaaide takken, bladeren en eikels. Na het passeren van enkele ‘Neue Brücken’ wordt de lucht inmiddels inktzwart. De regen kan niet langer uitblijven dus wordt het tijd voor de regenjasjes. Verder hebben we langzamerhand ook te maken met tegenwind waardoor de eerste grimassen van de dag opgemerkt worden.

Na een klein lusje arriveren we bij de pauzeplek. Met het nodige kunst- en vliegwerk worden de fietsen in de bus geplaatst zodat we ons daarover in ieder geval niet hoeven druk te maken. Bij het “Kroegwief’ van Café Boszicht genieten we van een heerlijke ouderwetse kop koffie.

Na de pauze worden we getrakteerd op regen en windkracht 5 recht in het gezicht; op sommige momenten vraag je je af waar je het allemaal voor doet. Gelukkig kan er nog gelachen worden om een flinke portie (scheer)schuim dat uit de koersbroek van een van de rijders tevoorschijn komt. Ondertussen heeft Walter gezelschap gekregen vanwege een lekke band; een prima plek met dit weer.

Vanwege enkele omleidingen zijn we genoodzaakt om meerdere smalle bospaden te volgen. Gelukkig komen we zonder kleerscheren aan in Gangelt en vervolgen we de route richting huis. Op bekend terrein worden de laatste krachten aangesproken waarna de groep ontbonden wordt. Volgende week blijven we in Zuid-Limburg en hopen we dat de weergoden ons gunstiger gezind zijn.

Onze ritsponsor van vandaag weet wel raad met de portie (scheer)schuim van een van onze leden. De baard en het kapsel heeft na z’n mottige dag wel een op fris beurt verdiend, hiervoor ben je bij barbershop De Baard op het juiste adres!

Wij doen dit jaar wederom mee aan Rabo ClubSupport, regio Zuid-Limburg Oost!
Elke stem is geld waard, kunnen wij “Tourclub-Kerkrade” rekenen op die van jou? Kijk dan snel op rabo-clubsupport.nl/zuid-limburg-oost/stemmen…

Reacties zijn gesloten.