Verslag Loofhuttenrit – Voerstreekrit

32. Loofhuttenrit – Voerstreekrit

Zaterdag stond eens iets anders op het rittenprogramma dan normaal, aantal keer de Camerig beklimmen en weer af! Niet zonder reden, als verenging hebben wij mee mogen werken aan de nieuwe toeristische campagne #InLimburg #beeldvulling #openaf #bedankt.

Binnenkort meer informatie omtrent de release van de campagne #InLimburg.

Vorige zondag waren de weergoden niet zo goed gezind en waren de ritten afgelast voor de Elite en de Masters. Voor vandaag waren de weergoden beter gezind, echter heeft het in de nacht van zaterdag op zondag nog flink geregend met wat “naweeën” in de ochtend.

Aangekomen op de Markt in Kerkrade bleek een aantal leden in de ochtend de naweeën al zagen hangen en lekker onder het wol zijn blijven liggen. Toch zijn de Elite en Masters beide met ca. 8 deelnemers vertrokken.

Vandaag stond de Loofhuttenrit op het programma voor de Masters en vertrokken zodoende richting Bunde waar ze de pauze eerder hebben ingelast als dat was voorzien. Na het opklaren van de lucht kwam het heerlijke zonnetje tevoorschijn en was het een genot op de fiets. Aangezien de wegen wel wat nat bleven kon het niet achterwegen blijven dat we met lekke banden werden verrast, gelukkig hadden we deze keer de bus met ons mee. Helaas kwam ook één lid van ons te val door olie op de weg. Wederom werk voor onze chauffeur, vakkundig werd de renner opgelapt en kon gelukkig de weg verder vervolgen.

Voor de Elite stond vandaag een glooiend parcours door de Voerstreek op het programma. Vanuit Kerkrade ging het in strak tempo naar Valkenburg, waarbij we werden getrakteerd op een verkoeling. Via Mesch gingen we over de “veldwegen” langs de akkers richting de zuiderburen. Doordat de tractoren een laagje Limburgse drek hadden aangebracht afgelopen dagen, werden wij getrakteerd op een modderspektakel en zagen we uit als stel

Aangekomen in Val Dieu was het weer tijd voor pauze. Hier werden enkele fietsen reeds ontdaan van het laagje opgedroogde drek.
Echter mocht dit niet baten, snel had dan ook de eerste lek, heerlijk ouderwets bandje wisselen en genieten van het zonnetje. Dit was tevens het mooie verjaardagscadeautje voor de jonge man, gefeliciteerd kerel! Rest van de rit bleven de lekken banden uit, maar kon wel genoten worden van het gerinkel en geratel van de kettingen en remschijven.

Nog even de benen testen op de Ruilverkaveling, hier kwamen weer de klassieke wielertermen tot uitbeelding: de dood of de gladiolen, de chasse patate, de man met de hamer en d’r op en d’r over!

Het was weer een gezellige zondagse rit en het aftellen van de laatste ritten is gestart! Nog 2 te gaan … Tot volgende week, een rondje kanaal.

Reacties zijn gesloten.