Pimp my Benz

De afgelopen maanden heeft onze bus noodgedwongen weinig beweging gehad. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel. We hadden zo alle tijd om onze nieuwe bus volledig naar eigen wens “aan te kleden”.
Het oude interieur, de vloer, de cabineafscheiding en de vloer- en plafondbekleding hebben we compleet verwijderd en vervangen door nieuw materiaal. De met stof beklede nieuwe cabineafscheiding zorgt voor een luxe uitstraling en geluidsdemping voor de chauffeur en geeft hem tevens een blik in de laadruimte.
Verder zijn de reeds vertrouwde hulpmiddelen zoals het GPS-systeem, de mobilofoon en de dashcam wederom vakkundig ingebouwd. Voor extra veiligheid hebben we nog een achteruitrij-camera geplaatst en is de achterkant van de (lege) bus verzwaard met 200 kilo staal, wat de wegligging sterk verbeterd.
De laadruimte heeft een nieuwe afwasbare vloer gekregen en is voorzien van een rubberen stang om fietsen op te hangen zonder deze te beschadigen. Grote kunststof bakken zorgen voor voldoende opbergruimte voor rugzakken en verbruiksmaterialen. Tevens hoort het ouderwets oppompen van je banden tot het verleden, dat gebeurd voortaan middels de ingebouwde compressor.
Niet alleen praktisch, maar ook optisch is de bus er op vooruit gagaan. De achterkant is weer helemaal vrij van deuken, dus kunnen we nu de bus weer “aangemeld” is aan de slag met het bestickeren van de buitenkant.
Ook wordt er nog gewerkt aan een op maat gemaakte oplossing om de reservewielen te kunnen opbergen.
Met dank aan Remy Leffering van Autoschade RePaint voor het herstellen van de achterdeuren, Marcel Snijders voor het laswerk, HORNBACH voor het winkelplezier, Wilko-Gazu voor het op maat maken van de 200kg staal en tot slot onze oude bus voor zijn trouwe diensten en het doneren van diverse componenten.
Komende zondag mag onze Benz weer doen waar we hem voor hebben aangeschaft; als volgwagen achter onze groep aan rijden! Tot dan.

Reacties zijn gesloten.