Verslag Waltertocht

02. Waltertocht

Eigenlijk had deze rit ons vorige week naar het terras van Bakkerij Voncken in Nuth moeten brengen, maar dat moet helaas wachten tot volgend jaar. We reden deze 85 km lange, niet geheel vlakke rit gisteren wel onder prachtige omstandigheden.

Na het maken van enkele ontbrekende portretfoto’s op de Markt vertrekt een kleine eerste groep in westelijke richting, met de bus in hun kielzog. Niet veel later een grotere tweede groep, waarin in het begin voorzichtig wordt gekoerst.

Door het begin van de vakanties zijn we deze week met beduidend minder man onderweg dan vorige week, wat niet wil zeggen dat het rustig op de weg was. Met name in en rond Valkenburg was het overal file rijden. Een hotspot die we de komende weken maar beter kunnen vermijden.

De bus wordt al na amper 20 minuten gevraagd terug te keren naar de tweede groep omdat er iemand met materiaalpech langs de weg staat.

De eerste groep is dan al langs Klimmen en zet koers richting de Adsteeg, die ditmaal niet op maar af gereden wordt. Onderaan draaien we dan scherp rechtsaf richting Nuth, waar de bus op de parkeerplaats van de sportvelden al staat te wachten. Achter het stuur vandaag Thomas Rolfs, dus wederom garantie voor prachtig beeldmateriaal!

Nadat er de nodige blikjes cola en wafels zijn weggewerkt worden er nog snel 2 lekke banden vervangen en middels de nieuwe compressor in de bus op spanning gebracht.

Het lijkt niet ver van huis, maar we rijden ditmaal niet linea-recta terug naar Kerkrade maar maken nog een ommetje via Wijlre, Gulpen, Wittem en Nijswiller, om vervolgens daar aan de slotklim naar Baneheide te beginnen.

Even voor 13 uur staan we met de bus weer op de Beitel en zijn we ruim op tijd om uitgebreid te douchen alvorens de grote prijs van Hongarije van start gaat.

Met dank aan Systeembouw van Bun BV, onze ritsponsor van vandaag, die sinds kort ook in het bezit is van een unieke TCK wieleroutfit. Binnenkort is hun logo ook te zien op onze bus.

Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.