Verslag Bemelen en Voeren

03. Bemelen en Voeren

Gisteren stond alweer de derde rit van dit vreemde seizoen op onze agenda: een rondje over de Bemelerberg en door de Voerstreek.

Na het maken van enkele ontbrekende portretfoto’s formeren we twee groepen en vertrekken we richting Heuvelland.Ons “beest” Michel is net terug van zijn lange fietstocht naar Rome en is nog niet helemaal op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en sluit zonder te weten aan bij de A-groep….

Even na vertrek gaat het in Eys niet als gebruikelijk rechtdoor naar Wittem, maar draaien we bij Otto Eys links af naar één van de mooiste holle wegen van Limburg. Velen kennen deze weg totaal niet en moeten even schakelen, het gaat namelijk aardig steil omhoog. Nadat we de drukte in Gulpen achter ons laten horen we via Radio Tour dat er iemand met “lekke benen” langs de weg staat. Even later sluit Michel weer aan bij de B-Groep en slingeren we via onbekend terrein door Banholt en het Bruisterbos, om vervolgens onder de Rijksweg door naar Bemelen af te dalen. De tweede beklimming van de dag is dan ook de Bemelerberg. In Withuis rijden we de grens over en stoppen we bij de lokale voetbalclub in Moelingen voor wederom een geïmproviseerde cola-pauze.

Chauffeur Marcel heeft alles goed onder controle en geniet van de luxe in de bus, zeker als het na de pauze flink bergop gaat en het aardig warm begin te worden. De eerste groep vertrekt wederom als eerste en heeft nog bijna 50km te rijden, terwijl de tweede groep het iets rustiger aan doet en nog maar 30km hoeft af te werken. Er moet nog een aantal keer stevig geklommen worden.Bij de tweede passage van de Rijksweg staan we even stil bij de verkeerslichten. Ideaal moment voor de ster van dag om even zijn Italiaanse race-sokken aan ons te showen.

Na het sprinten bij de Peppermill staan er respectievelijk 1.300 en 900 hoogtemeters op onze tellers en kunnen we tevreden huiswaarts keren.

Een behandeling bij onze ritsponsor Fysiotherapie Patrick Zaat zou best wel lekker zijn nu! Wederom bedankt voor het sponsoren van een ritverslag.

Volgende week een nagenoeg vlakke rit van 115 kilometer in noordelijke richting. Tot dan!

Reacties zijn gesloten.