Verslag Vlakke Wormdal Tocht

  1. Vlakke Wormdal Tocht

Na 11 weken prachtig (nazomer)weer was het gisteren even iets minder tropisch warm in Kerkrade en omstreken. Er stond dus bewust een kort, vlak ritje door het Wormdal op het programma.

Om 8:20 uur arriveert de bus met chauffeur Marcel Snijders op de Markt. Het is vrijwel stil. Slechts één enkele TCK-er zit op het terras van De Wieetsjaf te genieten van het nagenoeg droog herfstweer. In de laatste seconden voordat de kerkklok half 9 slaat komen er warempel nog 8 afgeharde leden naar de Markt en starten we toch nog met een leuk groepje.

Na een hele voorzichtige afdaling van de Haanraderberg bereiken we de Worm en de naastgelegen spoorweg: het uitzicht voor de komende 30 kilometer. Het is zeer rustig op de weg dus de bus volgt de groep van dichtbij en er is genoeg ruimte om weer wat fraaie plaatjes te schieten. Gelukkig kent de route amper verkeerslichten en kan zonder veel onderbrekingen worden doorgereden. Bij amper 10 graden best prettig.

Vlak bij de Meinweg rijden we weer Nederland binnen en zetten we de bus aan de kant van de weg voor een colaatje. Het is echter zo rustig op het terras van De Hoeskamer dat we toestemming krijgen om hier plaats te nemen. Met 10 man nemen we 4 tafels in en zijn erg blij met een warme kop koffie of thee. Een lange pauze wordt het echter niet, want de gevoelstemperatuur zakt al gauw richting het vriespunt.

De eerst helft van de terugweg is bekend terrein en wordt alleen even verstoord door de eerste en enige lekke band van de dag. In Gangelt gaan we voor de afwisseling eens niet langs de Awacs basis naar huis, maar rijden we een ommetje door een prachtig stukje natuur tussen Geilenkirchen en Waubach.

Op de Europaweg, ook wel bekend als “het gat van Waubach” gaan alle remmen los en komt er zowaar weer de KOM in handen van de krachtpatser van TCK.

Nog voor 12 uur arriveren we op de markt in Eygelshoven. Nu snel richting de douche zodat we op tijd op de bank voor de F1 en het WK in Monza zitten.

Met dank aan Vakgarage Dorscheidt, onze partner voor het onderhoudt aan onze kantine op wielen.

Tot volgende week

Reacties zijn gesloten.