Verslag Snijder en Slinger

  1. Snijder en Slinger

Gisteren werden we getrakteerd op een maatwerk weerbericht voor TCK: tussen 8 en 13 uur geen regen en perioden met zon. OK, een paar graden warmer was ook lekker geweest, maar al met al hadden we niet te klagen. Het is immer al midden oktober. 13 man, 26 ingepakte onderbenen en 130 koude vingers staan klaar om te vertrekken.

Voor vertrek ging uiteraard de meeste aandacht naar onze bus, die afgelopen week door RPO Rebema compleet in folie werd gezet. Komende week wordt er nog een extra sponsor toegevoegd en dan zullen we de bus uitgebreid presenteren. Kort voor vertrek verschijnt er een oude bekende aan de start. Oud voorzitter Thom Schambergen, al jaren sponsor en steunend lid is vandaag niet alleen ritsponsor, maar rijdt na jaren van afwezigheid gewoon met ons mee!

Op het menu vandaag een Zuid-Limburg-ritje met als hoogtepunt de beklimmingen van de Snijderberg en de Slingerberg. Er wordt besloten in één groep te rijden en dus sluit de bus, bestuurd door Robbie netjes aan achter de complete groep.

Op de Beitel verlaten we Kerkrade en rijden we via Simpelveld naar de Rijksweg N278, een onderdeel van een historische handelsroute van Brugge naar Novgorod in Rusland. In Gulpen gaat het even bergop en komen de beentje langzaam op temperatuur. Na bijna 20km verlaten we deze handelsroute en zetten we koers richting de Bemelerberg. Nu is het even ieder voor zich tot aan de rotonde in Sibbe wordt er niet gewacht en wordt er “gestreden” voor de eer.

Na de hergroepering vervolgen we de route in westelijke richting tot in Bunde. In Broekhoven gaat het rechtsaf onder het tunneltje door en dan begint de Slingerberg. Heerlijk asfalt, niet te steil, en mooie bochtjes. Bovenaan worden de nodige foto’s geschoten en dan zoekt de bus naar een geschikte pauzeplaats. Deze vinden we voor de deur van een kleine kerk in Moorveld. De groep besluit echter voor de cola nog even het lokale rondje met de Snijdersberg te rijden zodat deze dadelijk niet met koude benen hoeft worden aangedaan.

Na enkele minuten worden de wafels verdeeld en de suikerspiegel weer op pijl gebracht en komt zowaar de zon tevoorschijn en kunnen we ons een beetje opwarmen.

Voordat we weer in Kerkrade zijn moeten er wel nog wat hoogtemeters worden afgewerkt. Rondom de Watertoren in Schimmert is het druk op de weg. We passeren enkele groepen fietsers en onze bus steelt de show. De toertoeter wordt veelvuldig gebruikt.

Vanuit Klimmen dalen we af naar Voerendaal, maar slaan dan voor velen onverwachts rechtsaf voor een prachtig stukje parcours richting Colmont. De af te werken hoogtemeters van de Ransdalerweg en de felle najaarszon zorgen ervoor dat het best aangenaam fietsen is vandaag.

De laatste krachtmeting van de dag is de Karstraat, die we vlak voor het eind verlaten om via een gemeen steil knipje op de Bergseweg uit te komen. Na het klassieke sprintje op de Beitel komt ook aan deze 14e rit van seizoen 2020 een einde. Er wordt nog even nagepraat en we realiseren ons dat dit weleens de laatste rit van het seizoen zou kunnen zijn geweest. We wachten maar even geduldig de persconferentie van a.s. dinsdag af. Klokslag 12 uur keren we huiswaarts.

Met dank aan Thom Schambergen van Fysiotherapie Schambergen en Schambergen-Maurer voor het sponsoren van dit ritverslag.

Tot volgende week!

 

Reacties zijn gesloten.