Verslag Waltertocht

01. Waltertocht (openingsrit)
Jullie hebben het 8 maanden zonder moeten doen, maar nu is het toch echt tijd voor het eerste verslag na de Corona-pauze!
Na het bewonderen van al het nieuwe materiaal vertrekken de 22 aanwezigen, gevolgd door chauffeur Victor richting de Limburgse heuvels.Na maanden van eenzaam training is het weer even wennen om in een grote groep te rijden, vooral als het fietspad een beetje smal wordt door metershoog onkruid.
We beginnen het seizoen met een heuvelachtig ritje van 85km, zonder al te veel echt klimwerk. Een rit voor zowel de klassementsrenners als ook de renner die voor dagsucces gaat.Na een kort oponthoud in Ubachsberg passeert de eerste groep in de afdaling van de Daelsweg weer de tweede groep en is de rangorde weer hersteld.
De Nederlandse Tourfiets Unie (NTFU) adviseert om in kleinere groepen te rijden, dus dat doen we dan ook. Meer dan 12 TCK tenues zullen jullie dit jaar niet gelijktijdig langs zien komen. Na 50km beginnen de beentjes bij enkelen van ons toch wat te verzuren: tijd voor een colaatje! De bus stopt op de parkeerplaats bij de sportvelden in Nuth voor een Corona-proof cola pauze. Dit principe was vorig jaar al succesvol, dus daar gaan we voorlopig nog even mee door. Enkele minuten later komt ook de tweede groep hier aan en worden er nog even wat “winter-verhalen”uitgewisseld, uiteraard op gepaste afstand.
Nadat alle bidons zijn gevuld en de wafels en cola het energiepeil weer op orde hebben gebracht vertrekken we weer richting “heem”. De korte klimmetjes die volgen laten meteen goed zien wie er veel en wie weinig trainingskilometers hebben gemaakt de afgelopen maanden. Na de 2e doortocht door de gemeente Valkenburg rijden we via Gulpen en Nijswiller terug naar Kerkrade.
Bij de finishplaats op de Beitel krijgen alle aanwezigen nog een paar mooie oranje sokken en verse bidons uitgereikt, met dank aan ritsponsor Inbalance Podotherapeutisch Centrum en Ivo’s Sportshop.
Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.