Verslag “Kleine” Flap

04. “Kleine” Flap
Ondanks een matige weersvoorspelling is het onder het genot van een heerlijk zonnetje goed vertoeven op de Markt in Kerkrade. Twee leden die we in 2021 nog niet hebben gezien, worden vriendelijk verzocht hun TCK-kledij te completeren door passende sokken aan te trekken.
Aangezien de wateroverlast in de Eifel ook haar sporen heeft achtergelaten, blijven we vandaag binnen de landsgrenzen door de Kleine Flap te rijden. Deze route staat bekend om het draaien en keren en het klimmen en dalen; je zou het zomaar een groot klimcriterium door het Limburgse Heuvelland kunnen noemen.
Via de Heerlerbaan rijdt de oranje-sokken-brigade via smalle wegen het Heuvelland in. Een prima route voor de racefiets, maar voor de bus is het soms behoorlijk improviseren. Aangezien deze trouwe vierwieler onze energievoorraad in de pauze op peil brengt, wordt enkele keren keurig op de bus gewacht. Na ongeveer 60 kilometer vinden we een aangename pauzeplek in Mheer. Bij het luiden van de kerklokken genieten we van een welverdiende cola en versnapering.
Wie dacht dat het na de pauze vlakker zou worden komt bedrogen uit. Via de Wolfsberg, Loorberg en Camerig zitten we al gauw over de 1000 hoogtemeters. In de bocht van de Camerig rijdt de eerste groep nog mooi in de zon, terwijl even later de tweede groep een flinke onweersbui ziet naderen.
Ondertussen moeten we goed op de weg letten aangezien duidelijk te merken is dat de zomervakantie voor heel Nederland is aangebroken. Na het afronden van een lusje via Mechelen en Partij rijden we via bekend terrein richting Beitel. De eerste regendruppels komen inmiddels naar beneden waarna iedereen van de rest van de zondag gaat genieten. Volgende week weer een nieuwe rit!

Reacties zijn gesloten.