Verslag Meinweg

05. Meinweg
Het is weer vakantietijd, dus stonden er gisteren slechts 16 man op de Markt.
Klokslag half negen vertrekken we in 1 peloton naar het Nationale Park de Meinweg.
Deze rit stond 2 weken geleden al op het programma maar was toen niet te rijden vanwege wateroverlast in Posterholt. Met een lekker windje in de rug en vlakken wegen tikken de kilometers rap weg.
Via een klein ommetje door Duitsland komen we weer bij Echterbosch bekend terrein en naderen we de Roer.
In Posterholt is nauwelijks meer iets te zien van het hoge water. Ook de Roer ziet er weer heel normaal uit.
Als we de Meinweg op rijden wacht de bus op de parkeerplaats op ons en kunnen we fanatiekelingen zich nog even moe maken. Aan het einde van de weg wordt er traditioneel even “afgesprint” en dan draait de groep weer om. Bij de bus staat de cola al klaar en worden de reserves weer aangevuld.
Op de terugweg doen we enkele dorpen in midden Limburg aan die velen van ons nog nooit eerder gezien hadden. De bus moet even omrijden maar kan dankzij het fijne navigatiesysteem binnen enkele minuten weer aansluiten. In Monfort draaien we bij de manege linksaf en moeten we aan de bak, aangezien de wind helaas niet meegedraaid is.
Het laatste uur begint het bij sommigen aardig te kraken en doet de bus weer goede zaken.
Het “toetje van de dag” is de toeristenweg in Brunssum, die we vroeger vaker reden maar na de aanleg van de Buitenring niet meer te doen was. Enkele maanden geleden zijn echter de onverharde stukken toch eindelijk van asfalt voorzien en dus kunnen we deze weer opnemen in onze ritten. De bus rijdt even om via de Buitenring en staat bovenaan in Schaesberg klaar voor een paar mooie foto’s.
Even later slaat de groep uiteen als we zien dan de Brunssummerweg wegens werkzaamheden is afgesloten.
Met dank aan ritsponsor DWL Assuratiengroep, die er al jarenlang voor zorgt dat we goed verzekerd onderweg zijn.
Volgende week wordt er weer geklommen. Tot dan!

Reacties zijn gesloten.