Verslag Galibier de Salidons

06. Galibier de Salidons
Met slechts 16 man vertrokken we gisteren klokslag half negen richting België.
De hemel ziet er dreigend uit, maar de weergoden zijn ons dit jaar goed gezind. Wederom geen druppel regen tot in Kerkrade.
Nee, de naam van de rit van vandaag is niet op Google Maps te vinden.
Deze is afgeleid uit de legendarische woorden van een oud clubgenoot toen hij voor het eerst de Rue de Richelle opdraaide en echte haarspelbochten voor z’n kiezen kreeg: “Auwieje, is dit de Galibier de Salidons?”
Het was gisteren niet een bepaald vlak ritje. Kort nadat we de drukte van het heuvelland in Gulpen achter ons gelaten hebben kregen we al de eerste heuvel voorgeschoteld. De Piemert. Lang is hij niet, maar elke keer is het harken om boven te komen. Bovenaan besluit er iemand met darmklachten huiswaarts te keren en wordt vergezeld door 2 mannen met weinig ambities voor de dagzege. Blijven er nog 13 man over. In Withuis passeren we de grens en via het prachtige centrum van Visé komen we op de weg parallel aan de snelweg naar Luik terecht. Een scherpe draai naar links en dan begint het klimwerk, met een lekkere stevige wind in de rug best aangenaam.
In Dalhem moeten we wegens werkzaamheden noodgedwongen keren; een goede rede om maar meteen hier pauze te maken. Voor de afwisseling is er ook eens Fanta in de bus aanwezig, maar de traditionele Cola blijkt toch echt de favoriete pauzedrank te zijn.
Even later rijden we via een kleine omweg richting de abdij van Val Dieux, waarna het over de nieuwe weg in stevig tempo naar Aubel gaat. Eenmaal uit het dal gaat het hard; met wind in de rug “vegen” we door het Roodbos richting Teuven, waar het vierde hindernis van de dag op ons wacht. De Gieveldstraat, wederom een klimmetje met haarspelbochten en lekker lopen asfalt. Na hergroeperen gaat het in rap tempo verder het toetje van de dag, dat geen verdere uitleg nodig heeft: de Camerig.
Nog even naar Baneheide en via de twee pukkeltjes van Simpelveld komen we aan op onze eindbestemming in de Beitel.
Met dank aan de mannen van Toma Cycles voor het sponsoren van deze rit.
Volgende week gaan we de Ardennen in. Tot dan!

Reacties zijn gesloten.