Verslag Roer en Maas

08. Roer en Maas
Ook vandaag is het de vraag of het droog zou blijven. Los van een flinke bui kort voor vertrek – met als gevolg een nat wegdek (later meer hierover) – zijn de weergoden ons opnieuw gunstig gezind en hebben we geen regen gezien. Toch verschijnen er deze ochtend maar negen liefhebbers op de Markt voor de jaarlijkse rit Roer en Maas.
De rit Roer en Maas staat bekend als een vlakke rit waarbij de gemiddelde snelheid relatief snel boven de 30 km per uur uitkomt. Zoals de naam al aangeeft volgen we de loop van de Roer en de Maas, maar eerst moeten we Parkstad verlaten. Dit lukt niet zonder de eerste lekke band van de dag te noteren. Na hergroepering rijden we in een strak tempo richting onze pauzeplek in Herten, maar voordat we daar aankomen noteren we de tweede lekke band van de dag.
In Herten zien we dat er bij een van onze favoriete pauzeplekken nog niemand op het terras zit. Dat betekent dat we eindelijk weer eens kunnen genieten van een “koffie cola” onder het genot van een gesponsorde en zeer smakelijke abrikozenpunt van Bakkerij Voncken. Met frisse tegenzin verlaten we het terras en noteren we voor vertrek de derde lekke band van de rit (leegloper).
Via onze vaste route zetten we koers langs de Maas. Deze strook trapt normaal gesproken lekker weg, maar daar is nu absoluut geen sprake van. Een forse tegenwind ‘geselt’ ons kleine gezelschap en eist achterin de groep zijn tol. De bus zorgt ervoor dat iedereen naar het eindpunt van de route wordt gebracht en op de Heerlerbaan huiswaarts kan keren.
Volgende week volgen weer enkele hoogtemeters door het Heuvelland en de Voerstreek.

Reacties zijn gesloten.