Verslag Kloostertour

09. Kloostertour
Niet alleen in Spa viel gisteren veel regen, maar ook vroeg in de ochtend rondom Kerkrade.
Ondanks de nattigheid verschijnen er 11 man op de Markt voor een ritje naar de Voerstreek.
Nog voordat we überhaupt vertrokken zijn worden er al plannen gemaakt om de rit eventueel in te korten en wordt de pauze al geschrapt. Toch vertrekken we klokslag half negen vol goede moed, gevolgd door oud lid Hein die vandaag als chauffeur lekker droog zit.
Over het eerste uur valt weinig te vertellen: nat, fris en smerig weer. De fotocamera blijft droog ingepakt.
Gelukkig gaat het een beetje op en af en kunnen we bergop weer een beetje opwarmen.
Bergaf is het niet alleen koud, maar ook opletten geblazen.
De boeren zijn flink bezig geweest en overal ligt er “pratsch” op de wegen, dus dalen we vandaag als slakken.
Nadat we het klooster van Val Dieu zijn gepasseerd beginnen we aan de klim van de dag, 2,6km bergop bij Neufchauteu richting Les Waides. Het is inmiddels droog en dus besluiten we boven even een korte cola pauze te nemen. Enkele minuten later vervolgen we onze route en passeren we al gauw weer de grens. Heel eventjes lijkt de zon door te breken, maar helaas. Toch zijn we allemaal weer droog en begint het te zweten onder de regenjasjes. In Sint Geertruid gaan de laatste overbodige kledingstukken de bus in en lijkt het zowaar nog even lekker te worden.
Na een klein ommetje door het Bruisterbos hebben we centrum van Valkenburg bewust even uit de route gehaald en dus dalen we via de Sibbergrubbe af naar Schin op Geul. Normaalgesproken de aanloop naar de Ruilverkaveling, maar vandaag niet. We slaan linksaf naar Ransdaal en naderen dan de finale: de Karstraat naar Colmont. Deze heerlijke klim was begin van het seizoen een tijd lang afsloten vanwege werkzaamheden. Helaas geen volledig nieuw asfalt, maar slechts enkele gerepareerde stroken.
Toch blijft het een heerlijk “klimmetje” om eens flink stuk te gaan.
Boven nog even een fotootje en dan door naar onze eindbestemming op de Beitel.
De sprint slaan we vandaag even over, want ook de laatste meters willen we vandaag zonder kleerscheuren doorstaan.
Ondanks het mindere zomerweer toch weer een lekker ritje, zonder materiaalpech!
Nu naar huis, lekker in een warm bad van ritsponsor Rutters & Smits Bouwmaterialen & Tegelhandel B.V. en dan op de bank naar de race kijken. Dat dachten we tenminste…..
Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.