Verslag Kanne d’HuZes

10. Kanne d’HuZes
Prachtige omstandigheden gisteren voor een lekker ritje naar België, ten westen van Maastricht.
Gevolgd door Hub in de bus vertrekken we in één groep richting Maastricht, waar we al gauw merken dat deze route nog wat aanpassingen nodig heeft. Na wat draaien en keren door de woonwijken rijden we dan eindelijk over de A2, het zij dan niet helemaal legaal. Als we dan ook eindelijk over de Maas geraakt zijn kunnen beginnen aan de kleine Alp D’Huez in Kanne, naamgever van deze rit.
De volgende 20 kilometer gaan bijna geheel over smalle (betonnen) veldwegen, waar nauwelijks verkeer rijdt.
Het lijkt wel een beetje op een Vlaamse voorjaarsklassieker. Halverwege de rit zoeken we naar een geschikte pauzeplaats, wat in België momenteel nog wat lastiger is dan in eigen land.
We besluiten dus maar weer een uit-de-bus-pauze te houden op een grote “parking”, waar de fietsen letterlijk bij het vuil worden gezet waarna de cola tevoorschijn getoverd wordt. Er staan prachtige blokken Belgische blauwsteen, die op Corona-proof afstand zijn opgesteld. Ideaal voor onze pauze, al zijn ze niet erg comfortabel.
Het tweede deel van de route begint wederom met kilometerslange veldwegen, waarvan je met je ogen dicht kunt herkennen dat ze van Belgische makelij zijn. Als we Maastricht naderen is het weer even draaien en keren om met bus en al over de nieuwe Noorderbrug te geraken.
Via Valkenburg, Klimmen, Voerendaal en Welten bereiken we voldaan het eindpunt van de route bij de keukenzaak op de Heerlerbaan.
Met dank aan ritsponsor Fysiotherapie Schambergen en Schambergen-Maurer , onderhoudspartner van ons “machinepark”.
Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.