Verslag Herfstrit

13. Herfstrit
De naam doet vermoeden dat we vandaag een straffe westenwind met forse slagregens moeten weerstaan. Niets is minder waar; met 16 graden op de thermometer kunnen de arm- en beenstukken in de kast blijven. Ideale omstandigheden dus voor een nieuwe rit in het TCK-routeboek. We blijven dicht bij huis, maar krijgen wel met een paar flinke kuitenbijters te maken.
We zijn de Nijswillerberg nog niet af waarna we te maken krijgen met een lekke band. De bus bewijst zijn waarde en we kunnen met een gesloten groep naar de eerste heuvel van de dag rijden: de Dikkebuiksweg. Een dikke buik kun je hier beter achterwege laten aangezien de percentages tot tweemaal toe fors oplopen. Via de Ruilverkaveling rijden we de Fromberg omhoog, dalen we meteen weer naar het Geuldal, rijden we het heerlijke asfalt richting Walem omhoog en zetten we koers richting Valkenburg.
Na het beklimmen van de Geulhemmerberg krijgen we te maken met een van de vele wegafzettingen. Met de fiets mogen we gelukkig langs, maar de bus begint aan een slalomtocht rondom Valkenburg. Bovenop de Koning van Spanje kan de bus weer bij de groep aansluiten waardoor we op het terras in Heijennrath gezamenlijk van een goede kop koffie, lekkere cola en passerende oldtimers kunnen genieten.
Na de pauze dalen we direct af richting de voet van de Camerig. De pauze heeft sommigen zichtbaar goed gedaan want op de slingerklim door het Vijlenerbos wordt flink gas gegeven. Bij de grensovergang achter Vaals wordt ook vlijtig aan de weg gewerkt, net zoals in Seffent. Hierdoor kunnen we de kasseienweg links laten liggen. Na het laatste klimmetje rijden we in sneltreinvaart weer de grens over en kan iedere van een mooie zondag genieten.
Met dank aan ritsponsor Sana Massages …. een lekkere herstelmassage zou nu niet verkeerd zijn!
Tot volgende week

Reacties zijn gesloten.