Verslag Tour de Limbourg

15. Tour de Limbourg
De ochtend na de gezellig pizza avond bij Cafe Trattoria ‘T Graefke staat er een TCK klassieker op het programma. Nee, dit is niet zoals de naam doet vermoeden een ritje door onze provincie, maar een tochtje naar het Belgische plaatsje Limbourg.Na het droevige weer van vorige week werden we gisteren verwend met Kaiserwetter, al was het in de ochtend met 5 graden best fris.
Door werkzaamheden in Bocholtz passen we de route ter plekke aan en rijden we via Simpelveld naar Baneheide, waar we na een ijskoude afdaling koers zetten naar de grens. Gemmenich bereiken we ditmaal niet via de steile klim langs Vaalsbroek, maar via een prachtig ommetje langs de vakwerkboerderijen in Raren. Na het passeren van de beroemde spoorbrug in Moresnet begint het beetje warmer te worden en zien we weer blije gezichten.
De plaatselijke omloop in Limbourg begint midden in het dorp bij het oversteken van het riviertje de Vesdre.
Meteen daarna gaat het linksaf en moet er stevig geklommen worden. De eindbestemming is de oude vestiging boven op de berg. De 12 monumentale panden op het pleintje zijn overblijfsels van een hevige brand in 1834 en trekken in de zomermaanden veel bezoekers. Het oude pleintje met stevige kasseien wordt momenteel gerestaureerd en dus kunnen we hier geen pauze maken.
We dalen weer af naar de doorgaande weg en staan letterlijk even stil bij het aanschouwen van grote berg puin langs de Vesdre. De zomer veranderde dit idyllische watertje in een alles vernietigende rivier. De sporen hiervan zijn nu nog steeds duidelijk zichtbaar. Het café waar we normaalgesproken op het terras zaten is gesloten. Voor de deur doet een zeecontainer dienst als tijdelijk bar, aangezien het café totaal verwoest is. Ondanks alles worden we toch voorzien van de nodige cola en koffie en genieten we van de lekker herfstzon.
In de resterende 45km moeten we nog een paar keer flink aan de bak en wordt het al gauw echt warm.
Voldaan bereiken we onze eindbestemming op de Beitel en keren we huiswaarts.
Met dank aan beide ritsponsoren Fixed Gear Coffee en MAHA Coaching.
Nog 3 ritten en dan zit dit korte seizoen er weer op.
Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.