Verslag Selfkanttourtje

17. Selfkanttourtje
Het seizoen loopt ten einde dus staan er geen zware ritten meer op de agenda.
Gisteren reden we voor de afwisseling weer eens in noordelijke richting, zoals de naam het al deed vermoeden.
Ondanks dat het slechts 2 graden boven nul was kwamen er toch 16 man opdagen voor een geheel vlak ritje van 85km.
Via de nieuwe (einde voltooide) rotonde in Eygelshoven verlaten we onze gemeente en rijden we richting de golfbaan. Het dunbevolkte gebied rondom het smalste stukje van Nederland is uitermate geschikt voor een duurtraining. Weinig verkeer, nauwelijks verkeerslichten en goed fietspaden.
Nadat het passeren van Posterholt en St. Odiliënberg slaan we in Monfort niet zoals gebruikelijk bij de manage linksaf, maar gaan we op zoek naar een warme kop koffie. Helaas ligt de familie Verstappen en hun buren nog in bed dus rijden we verder. In Koningsbosch komen we weer op de Selfkantbaan en besluiten we maar door te rijden tot in Schinveld, waar we zeker gaan slagen. De zon doet z’n werk goed en het is al een stuk aangenamer dan een uurtje eerder.
Bij “Biej de tant” in Schinveld ruiken we de koffie al vanaf de parkeerplaats. We nemen plaats in het zonnetje op het terras, waar het ondanks de winterse temperatuur goed vertoeven is. Ook de koffie smaakt goed…… hier zullen we vast en zeker vaker pauze gaan maken.
Linea recta is het nog maar 10km tot thuis, maar we maken nog een ommetje via de Toeristenweg. De laatste onverharde stukken zijn begin dit jaar van asfalt voorzien en zijn dus goed te goed. Helaas zorgen de wegversperringen er wel voor dat deze “finale” niet meer als vanouds genomen kan worden.
Bij de McDonalds staat de bus weer op ons te wachten en volgt ons tot het eindpunt van de rit in Eygelshoven.
Met dank aan onze horlogeman van Exclusive-Chrono en de slager uit Eygelshoven voor het sponsoren.
Tot volgende week, de laatste van het seizoen!

Reacties zijn gesloten.