Verslag Roer en Maas

05. Roer en Maas

Na een goede vrijdag met veel hoogtemeters was het gisteren tijd voor een vlakke rit naar het noorden. Gevolgd door nieuwe chauffeur Fred in de bus vertrekken we met enkele minuten vertraging vanuit Kerkrade. Lichte briesje in de rug, strakblauwe hemel en aangenaam fris; kortom, ideale omstandigheden voor een snel ritje. Ondanks de feestdag zijn er toch 20 man aanwezig die zich liever moe maken dan dat ze paaseieren moeten rapen bij de schoonouders.

Tot aan de pauze is de route vrij van obstakels en drukke wegen, totdat we op het mooiste stukje van de route terechtkomen. De weg langs de Roer door Lerop is volledig opgebroken en wordt voorzien van nieuw asfalt. Een klein stukje onverhard moge voor ons geen probleem zijn, zeker niet nadat we gisteren hebben gezien hoe de echte mannen dat doen.

In Ool staan de dames van café Kanters ons al op te wachten en worden we voorzien van koffie en cola, met prachtig uitzicht op de Maas en de bomvolle camping aan de overkant. Op het beschutte terras is het bloedheet en enorm aangenaam, maar toch moeten we na een half uurtje weer aan de bak.

De terugweg doet meer pijn dan de heenweg, zeker als de magische grens van de 100km wordt bereikt en de beentjes niet meer zo fris zijn. Toch draaien we stevig door en wordt er voorin de groep goed samengewerkt en slim gereden, zodat het gemiddelde aardig hoog blijft.

Via Stein, Beek, Nuth en Voerendaal mogen we ons op John F. Kennedylaan nog even diep gaan, alvorens we huiswaarts keren. Deze rit gaat de boeken in als de waarschijnlijk snelste TCK rit ooit.

Met dank aan rit- en kledingsponsor Saa Limburg, die sinds kort zijn verhuisd en nu bereikbaar zijn op de Kaalheidersteenweg te Kerkrade

.Komende zondag staan er weer een paar heuveltjes op het menu!

Tot dan!

Reacties zijn gesloten.