Verslag Rondom Voeren

03. Rondom Voeren

Vandaag een nieuwe rit met de naam ‘Rondom Voeren’. Geen spannende naam en ook geen rit met verrassende stukken, maar wel een aangename route voor het begin van het seizoen. Met een paar graden warmer dan vorige week is de opkomst ook aanzienlijk hoger. Een kleine 30 man zetten koers richting Heuvelland waar we stukjes van de Amstel Gold Race verkennen.

Met een geniepige westenwind moet het eerste deel van de route behoorlijk getrapt worden. Via Ubachsbergs, Colmont en Ransdaal dalen we af richting het Geuldal. Daar is nog weinig te merken van het geweld dat later op de dag zal losbarsten. Voor Valkenburg draaien we naar links waar de eerste klim van de dag wacht: de ‘loper’ Sibbergrubbe. Bovenop het plateau vervolgen we onze weg richting Margraten, Honthem, Elkenrade en St. Geertruid. In de afdaling naar Eijsden mogen we genieten van een nieuw en breed fietspad. Zowel fietsers als automobilisten zullen dit als een aanwinst ervaren.

Na een stukje België lonkt een van onze favoriete pauzeplaatsen in Voeren. Onder het genot van een voorjaarszonnetje genieten we van cola, koffie en thee; je zou er zomaar nog een uur kunnen blijven zitten. Helaas komt aan alles een eind en wordt weer opgestapt. Na de pauze wordt volop gespeculeerd of we de echte kanonnen in Slenaken zullen treffen. Dit blijkt niet het geval aangezien ook wij vandaag voor op schema liggen.

In het Gulpdal wordt via bekend terrein richting Nijswiller gereden. Daar wacht de laatste hobbel van de dag, waarna we gezamenlijk via Avantis huiswaarts keren. Mooi op tijd om de rest van de dag te kunnen kijken naar de heren uit het profpeloton. Komende vrijdag wordt het paasweekend ingeluid met onze traditionele rit naar Banneux.

Met dank aan Slagerij Jongen!

Reacties zijn gesloten.