Verslag Waltertocht

16. Waltertocht

Na de ritjes van de afgelopen weken over de landsgrenzen is het vandaag tijd om dicht bij huis te blijven. Reden genoeg voor 20 man om de weg naar de Markt te vinden en de Waltertocht af te leggen. De route is vernoemd naar een oud-chauffeur die vanwege persoonlijke redenen de bus helaas niet meer kan besturen. Gelukkig hebben we volwaardige vervangers in huis. De Waltertocht wordt verreden in een (klein) deel van het Heuvelland. Dat betekent keren, draaien, hollen en stilstaan. Dit in combinatie met meerdere processies in aangrenzende dorpen – die wij natuurlijk alle ruimte geven – vereist het nodige improvisatievermogen.

De melding ‘uit koers’ verschijnt dan ook regelmatig op het beeldscherm van de fietsnavigatie en van enige organisatie in de groep is op sommige momenten vrijwel geen sprake meer. Fijn dat onze chauffeur met voldoende ‘koersinzicht’ de groep in het vizier houdt. Na de eerste kleine heuveltjes van de dag (echte beklimmingen komen we vandaag niet tegen) wordt het tijd voor koffie. Voordat we Schimmert inrijden, treffen we een ruim terras waar de koffie, thee en cola ons goed smaakt. Sommige mannen hebben na de pauze moeite om zichzelf weer op gang te trekken; het was er immers bijzonder goed vertoeven. Met het middaguur in zicht loopt zoals gebruikelijk het Heuvelland vol. Iedereen heeft het volste recht om van het mooie weer en de omgeving te genieten. Dit zorgt nog wel eens voor drukte, hectiek en ergernis, maar dit blijft ons vandaag grotendeels bespaard.

Toch wordt in de groep geroepen dat we op deze drukke zondagen beter in het rustige België kunnen fietsen. Na het gebruikelijke afsprinten komen we netjes op tijd op de Beitel aan. Volgende week gaan we weer de landsgrenzen over voor de heuvelachtige rit Preuswald.

Tot dan!

Met dank aan dranghekken-specialist D&D Verhuur uit Eygelshoven!

Reacties zijn gesloten.