Verslag Preuswald

17. Preuswald

Met het begin van de zomervakanties, het WMC en talloze andere activiteiten in de buurt breekt de jaarlijkse komkommertijd weer aan. Met slechts 12 paar benen vertrokken we gisteren richting Aken voor een prachtig 3-landen-tochtje. Onze volgwagen werd gisteren bestuurd door Hein, oud TCK-lid én oud-beroepschauffeur, de ideale combinatie! Het is verrassend rustig op straat. De eerste 30km lijkt het wel of iedereen nog in bed ligt.

Eenmaal terug in bekend fietsgebied verandert dat snel en komen we talloze fietsgroepen tegen. Na enkele wegen met strak nieuw asfalt worden onze stuurkunsten kort na Hombourg weer zwaar op de proef gesteld als we de Rue de Remersdael op draaien. Je kunt het bijna geen verharde weg meer noemen. Slechter dan slecht. Zonder kleerscheuren beginnen we even later aan Rue de Beusdael, het klimmetje van de dag. Hoewel er geen echt lange beklimmingen in de route zaten tikten de hoogtemeters snel aan. Als we na 48km de pauzeplaats in Sippenaeken bereiken staat er al 800hm op de teller. Hoogste tijd voor een colaatje.

Voor de afwisseling bestellen we ook nog een stuk(je) vlaai en wordt de calorieënhuishouding goed op peil gebracht. Het is net te fris om lang stil te zitten dus na een half uurtje stappen we weer op. Nog even klimmen tot de grens in Gemmenich en dan beginnen we aan de eerste omleiding. Door werkzaamheden in Holset besluiten we via het prachtige Wolfhaag de achterkant van de Camerig te nemen.

Vanaf het Hijgend Hert gaat het 15km naar beneden en rijden we wederom een kleine omleiding door werkzaamheden in Partij. Normaalgesproken is de Ruilverkaveling het toetje van deze rit, maar door de aanleg van het nieuwe fietspad is deze weg voorlopig helemaal dicht. De derde omleiding via Ransdaal valt goed in de smaak en ook de Karstraat blijkt een goed alternatief om nog even lekker de beetje te prikkelen. Met toch weer bijna 90km in de benen keren we voldaan huiswaarts.

Dank aan ritsponsor en TCK-lid Dennis Ernst, eigenaar van het gelijknamige Ernst Solutions.

Voor volgende week zijn extreme temperaturen voorspeld en dus staat er een makkelijke, vlakke rit op de planning en zorgen we voor een extra pauze. Tot dan!

Reacties zijn gesloten.