Verslag Rondje Waldsee

18. Rondje Waldsee

Dit seizoen zijn we al flink verwend met aangenaam fietsweer, maar vandaag kan het niet beter: een strak blauwe lucht, heerlijke temperatuur en geen wind. Desondanks meldt zich maar een klein groepje op de markt; het is te merken dat het festivalseizoen in volle gang is.

Na meerdere heuvelritten is het vandaag weer eens tijd voor een vlakke rit. Dat betekent vrijwel altijd dat we naar het noorden rijden, zo ook vandaag. Op de heenweg loopt de route vooral op Duits grondgebied, op de terugweg vooral op Nederlands grondgebied. Hoewel het fietsnetwerk in Duitsland op veel plekken te wensen overlaat, genieten we op de heenweg van de rustige en verkeerslichtenvrije wegen. De vaart zit er goed in en rondom 10.00 uur vraagt men zich in de groep af waar de Waldsee zich bevindt. De uitkomst luidt dat we vandaag geen Waldsee – of ander meer – zullen zien.

Het is te merken dat we vroeg zijn want bij de pauzeplek worden voor andere gasten croissantjes, gekookte eieren en verse jus d’orange geserveerd. Gelukkig heeft de chauffeur met enige hulp ook de weg naar de pauzeplek weten te vinden zodat we gezamenlijk kunnen bijtanken. Kort na het verlaten van het terras wordt besloten om een extra lusje door Midden-Limburg te rijden. Geen verkeerde keuze aangezien we zo de lange en saaie Selfkantbahn vermijden.

Via Gangelt en een paar andere nietszeggende gemeenten rijden we weer de Nederlandse grens over. In Waubach wordt nog even afgeprint, waarna we kort na het middaguur het eindpunt van de rit bereiken.

Met dank aan ritsponsor Food Analytical Technologies.

Volgende week volgen weer klimmetjes uit het Heuvelland en de Voerstreek. Tot dan!

Reacties zijn gesloten.